* 21 juni 2017 Zomerzonnewende

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Uw zoon en schoondochter zijn op Staatsbezoek in Italië las ik. De koning zal gisteravond vast een mooi woordje hebben gesproken tijdens het smakelijke knapperige Staatsbanket in het Quirinaal Paleis in Rome.

Allemaal leuk en aardig, maar vandaag is de zomer begonnen, vandaag is de langste dag van dit jaar, de dagen gaan na vandaag weer korten. De zon zou de Kreeftskeerkring bereikt hebben. Als dat zo word geschreven met een plaatje van de wereldbol erbij, dan geloof ik dat best wel, hoewel ik niet weet ‘waar of hoe’ die Kreeftskeerkring in het echt loopt. Ik weet wel dat het erg warm was en dat de zon vandaag erg stak, en dat ik een zonnebrandcreme met een hoge factor moest gebruiken zodat ik niet zo rood werd als een kreeft.

Ik pakte vanmorgen al vroeg mijn fiets en fietste langs bos en velden. De Veldleeuwerik floot het mooie zomerse fluitje boven in de lucht. Bijtjes en vlinders fladderden van de ene bloem naar de andere bloem. Vogels die hun jongen wormpjes voerden. Roeken die wormpjes uit het grasland pikten. Alles was vandaag druk in de weer alsof ze wisten dat vandaag de langste dag was.

Fijne zomer.Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.