* Formatie-restaurant

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In de krant van afgelopen zaterdag stond een foto waarop vier mensen aan tafel zitten in een restaurant. Ik dacht ‘die foto heb ik al eens gezien”. Nog niet zo lang geleden. Toen ik de personen op de foto bekeek wist ik het zeker, dat waren onder andere Alexander Pechtold tegen over Gert Jan Segers.

De foto van dit restaurant-onderonsje stond in de krant omdat het favoriete Indonesisch restaurant van deze politici dicht moet vanwege de belabberde hygiëne in de keuken. Het restaurant stond al een tijdje onder verscherpt toezicht stond in de krant. Het restaurant krijgt de kans om de zaken op orde te brengen.

U vraagt zich nu misschien af of deze politici de laatste weken opvallend veel toiletpapier nodig hadden. Maar die vraagtekens en zorgen strepen we meteen door want ze hebben al een ander eettentje gevonden zag ik op tv. Een Haagse Bistro. De formatiebesprekingen vinden nu ook al op een andere locatie plaats, voor de ‘impuls’. In jeans en op gympen. Op een locatie met een tuin. Dan lukt het hopelijk om een kabinet te vormen.

Misschien dat Uw zoon eens op de thee moet gaan en een balletje opgooit met de vraag “Heren kan ik U ergens mee van dienst zijn, want dit gaat ut um ook nu niet worden hé?”

Ik ga het nachtlampje uitknippen en slapen. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.