* Vallende sterren

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik stond zo juist buiten naar de donkere lucht te kijken. Als U ook buiten heeft gestaan en heeft gedacht “Wat mis ik nou?” dan wil ik U vertellen dat de afgelopen avonden best veel sterren uit de lucht zijn gevallen. Die mist U dus. Van 17 juli tot 24 augustus is er sterrenregen.

Bij elke vallende ster mag U een wens doen, maar die wens moet U niet verklappen want dan komt ze niet uit. Afgelopen nacht was het maximum aantal gevallen sterren. Helaas heb ik die niet gezien anders had ik een hoop wensen kunnen doen. Komende nacht kunt U ze ook nog zien als het niet bewolkt is, vooral rond middernacht word de piek verwacht. En als U een wens heeft gedaan dan ssssttttt niemand zeggen. Mocht het zo zijn dat U maar twee wensen heeft en er vallen vier sterren dan kunt u bij de derde ster wensen dat wens 1 uitkomt, en bij de vierde ster kan U wensen dat de tweede wens uitkomt….maar ook wens 3 en 4 moet U niet hard op zeggen.

Mochten er in Uw bijzijn geen sterren vallen moet U toch maar niet verklappen welke wens op Uw verlanglijstje stond, want als er later nog een ster valt gaan journalisten raden en vragen ‘majesteit, Wat heeft U zich gewenst? Was dat de wens die U onlangs heeft verklapt?’ Aangezien we niet van jokken houden zal U braaf knikken en niet zeggen ‘nee die wens was het niet’. Met het gevolg dat Uw wens in de krant op de voorpagina komt te staan en de wens daarom niet uitkomt.

Nu een andere ster. Maar zeker geen vallende. Ik las dat Charles Aznavour op 24 augustus een koperen ster krijgt op de Walk of Fame in Hollywood. De Franse Charles Aznavour treed op zijn 93-ste leeftijd nog steeds overal ter wereld op en trekt volle zalen. Dat is toch magnefiek hé.Geweldig!!

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.