** De Big Ben

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Afgelopen maandagmiddag om 12 uur hebben ze de klokken van de Big Ben voor vier jaren het zwijgen op gelegd. Omdat de bouwvakkers in alle rust de renovatiewerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Bouwvakkers kunnen vast tegen klokkengelui als ze stevige oordoppen dragen. Laatst zag ik een bouwvakker met een trilplaat….maar die maakte zoveel kabaal. De man droeg een koptelefoon….koptelefoon…eigenlijk een raar woord hé. Hij droeg dus zo’n dikke oranje koptelefoon, dat zijn oorbeschermers en hij keek er gewoon en relax bij. Niks geen frunsel of fronsel op zijn gezicht te zien waarbij men zou denken ‘hij heeft last van het kabaal’. Nee helemaal niet.

De prachtige Big Ben wordt de hartslag van de natie genoemd, ze houden van tradities. Op momenten van landsbelang spelen de klokken een belangrijke rol. Hij slaat al 158 jaar vier keer per uur. En nu dus alleen nog maar als uitzondering bij grote evenementen als dodenherdenking en oud en nieuw.

In de eerste wereldoorlog was de Big Ben niet verlicht en sloeg hij niet omdat men bang was dat Duitse Zeppelins de klokken zouden aanvallen. En in de Tweede wereldoorlog werden de klokken juist wel geluid als een soort van verzet.

Vier jaar renovatie vind ik wel erg lang voor de klokken van de Big Ben. De mensen zijn het 158 jaar gewend dat de Big Ben zijn klokken luid. Waarschijnlijk horen ze het niet eens meer als ze bezig zijn met het een of het ander. Als de mensen straks vier jaar geen klokkengelui hebben gehoord,en aan de stilte zijn gewend, schrikken ze zich een aap als de klokken van de Big Ben weer gaan luiden. We moeten de Queen hier op wijzen is mijn mening. Dan kan zij maatregelen nemen zodat de klokken in de avond en in de weekenden, als de bouwvakkers thuis zijn, de klokken gewoon laten beieren. Of er moeten veel meer bouwvakkers ingezet worden zodat de duur van de renovatie geen vier jaren gaat duren.

Majesteit, Ik wens U een fijne nachtrust. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.