* Eigen risico

Lieve beste majesteit,

Onze koning zei in de troonrede dat het eigen risico verhoogd werd. Een dag of twee later kwam in het nieuws dat het eigen risico niet word verhoogd. Was dit goed nieuws? Onverwachts was het wel. Er zit wel een addertje onder het gras, want in plaats van die 15 euro per jaar verhoging van het eigen risico, word de zorgverzekering nu 10 euro duurder gemaakt. Het eigen risico hoeft men alleen te betalen als men naar de dokter of apotheek gaat. Er zijn veel mensen die daarom niet naar de dokter gaan. Echter de zorgverzekering die iedereen elke maand moet betalen,egaal of men naar de dokter gaat of niet. bbbrrrrrr….

En dan die discussie over de genderneutraletoiletten…nu de genderneutrale kinderkleding en straks genderneutrale geboortekaartjes. U kunt het niet zien maar ik had net mijn rechterhand op mijn voorhoofd gelegd als teken van ‘waar gaat het naar toe?’ Ik vind het van Hema een goedkope reclamestunt. Jarenlang hebben ze kinderkleding verkocht, rechts de meisjeskleding en links de jongenskleding…..maar en nu moet het ‘genderneutrale kinderkleding’ worden.

Als straks alles door elkaar hangt zal ik bij Hema het een en ander netjes gaan ordenen. Voor straf hang ik beugelbeha’s en panty’s tussen de herenoverhemden, en herensokken  hang ik tussen de bloemetjes nachtjaponnen. Zal ze leren.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.