* Koningspaar op Staatsbezoek in Portugal

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

“Voor elk wat wils” stond vanmorgen in de krant boven de foto van Mark Rutte, Buma, Gert-Jan Segers en Alexander Pechtold.

Ik bekeek de foto goed, bladerde de krant snel door. Maar ik kon onze koning niet ontdekken bij dat ‘special moments’ met alle ‘voorstellen, plannen en wetten’ van het nieuwe kabinet RutteIII.

En dan in eens zie ik dat kleine artikeltje waar boven staat “Willem-Alexander: we kunnen leren van Portugal”. Ons koningspaar werd gistermiddag met groot ceremonieel verwelkomd door de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa in het paleis in Belém, een stadswijk van Lissabon. Ze legden in de Santa-Maria kloosterkerk een krans bij het graf van Luis de Camöes, een groot Portugees dichter.

Onze koning keek met bewondering naar de prestaties in duurzame energie, milieutechnologie en vliegtuigbouw, en zei “meer samenwerking zal onze beide landen sterker maken“.  Ik vond dat de koning veel mooie woorden sprak. Zoals de woorden:

“Dit bezoek geeft ons de kans meer te zien van dit bijzondere land waarmee Nederland zich zo verwant voelt. Wij zijn natuurlijke bondgenoten, verbonden door de zee”

“Verbonden door de zee”, wat romantisch en mooi gezegd. Ons koningspaar is dus op staatsbezoek in Portugal en heeft naar dit staatsbezoek-met-een-economische-missie uitgekeken. Ze zullen vast ook een lekker Staatsbanket hebben gekregen of nog gaan krijgen.

Ze doen het toch maar hartstikke goed hé majesteit?

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.