* Blinkt in oktober zomergoud…

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vorige week stond ik te bibberen in mijn zomerjas. Die heb ik daarna maar meteen opgeruimd. Het was oktober, de herfst was begonnen. Maar nu is het al vier dagen prachtig zomers weer.

Deze week las ik een mooie spreuk. Blinkt in oktober zomergoud, de winter volgt dan snel en koud.

En de zon blinkt al een paar dagen als zomergoud. Gistermorgen had de zon zelfs een oranje gloed. Dat viel mij wel op. Volgens weerman Dennis Wilt heeft dat te maken met deeltjes in de lucht. Het licht werd gisteren gebroken door ijskristallen in de lucht, ook Saharazand, en roetdeeltjes van de bosbranden in Portugal en Spanje. Dat zoveel deeltjes in de lucht terecht zijn gekomen komt door de tropische storm Ophelia. Zelfs de warmte kwam door de sterke wind van Ophelia.

T’is wat hé.

Majesteit, ik ga mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken. Welterusten.

Doei.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.