* Nieuwe naam voor ex-DENK-ster

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Gisteravond las ik dat Sylvana Simons een nieuwe partijnaam heeft voor haar partij….maar hoooo eens effe….ze heeft toch helemaal geen partij.

Ze sloot zich aan bij DENK,sprak als DENK, en schreef mee aan het programma van DENK. Dan verlaat ze stiekem in het geniep de politieke partij DENK, een paar maanden voor de verkiezingen, want volgens Sylvana gebruikte DENK de bedreigingen aan Sylvana als publiciteitsstunt. Jubelend belden ze elkaar op toen de dreigingen in het nieuws kwamen. Sylvana gebruikte dit weer als publiciteitsstunt want huilie huilie de DENK-ers waren meer met de media bezig dan met Sylvana. Achter de schermen had ze de partij Artikel1 al opgericht. Artikel1

Die naam bestond al. Een onderzoeksinstituut van de Stichting Expertisecentrum Discriminatie vond het niet kies dat Sylvana hun naam had ingepikt. Ze wilden niet verbonden zijn aan een politieke partij. Sylvana beweerde dat zij de naam eerder had, en Sylvana deed nog even alsof ze niet wist dat de naam bestond, Maar zij was al veel eerder bij die mensen geweest voor een lezing of gesprek, en wist dus echt van het bestaan af.

De rechter besloot dat Sylvana en haar partij de naam niet meer mocht gebruiken. Het heeft lang geduurd eer ze een nieuwe naam had. Ze hebben over een nieuwe naam lang moeten nadenken. Blijkbaar niet lang genoeg want de nieuwe naam Bij1 bestaat ook al.

Bij1 is de naam van een Centrum voor Psychotherapie in Koog aan de Zaan / Zaanstreek-Waterland. De therapeuten van Praktijk Bij1 zijn in ieder geval niet blij met de naam waar Simons mee campagne wil voeren “Wij zitten al ruim acht jaar in Den Haag en we vinden het niet zo fijn dat mensen de partij en onze organisatie door elkaar kunnen halen’ zei Rosalie Vellekoop van Bij-1 in een Den Haags radioprogramma.

Echt ontzettend balen,’’ zei Muziek- en Psychodramatherapeut Kerstin Schwardtmann tegen het AD. Volgens de therapeute is de praktijk Bij1 niet benaderd door Sylvana Simons met de vraag of zij de naam ook mocht gebruiken. ,,En daar zitten we zeker ook niet op te wachten. Het is helemaal niet handig als wij geassocieerd worden met een politieke partij. ‘Ongelooflijk, want nu worden wij in verband gebracht met een politieke partij en diens standpunten. Dat kan serieuze gevolgen hebben voor ons. Mensen die wij behandelen kunnen daar van alles over gaan denken. Dit is echt ongelooflijk.’’

Wat zegt Sylvana Simons? Sylvana Simons voorziet geen problemen met de nieuwe naam. Haar persoonlijke assistent laat schriftelijk weten dat ‘BIJ1 weliswaar in gebruik is, maar niet voor dezelfde tak van sport’. De partij verwacht dat het onderscheid tussen de politieke partij en de groep therapeuten helder is voor iedereen. ,,Met dat vertrouwen hebben wij onze merknaam dan ook geregistreerd.”

Als ik U was zou ik haar programma maar niet lezen. Ik zal U één punt noemen dan weet U waarom ik dit zeg. Ze gaat strijden ‘tegen de huidige politiek vol moslimhaat’…en….schrik niet…ze gaat strijden voor ‘rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid’ alsof we dat in Nederland niet kennen?!…’met respect voor onze verschillen‘ staat er nog bij.

Majesteit, Kan U die Sylvana Simons niet eens flink op haar deksel geven? Dan zegt U tegen Sylvana ‘ik geef je effe flink op je donder met je aandachttrekkerij, en ik verwacht dat dit verder ook helder is voor iedereen in jouw partij, ‘dit is namelijk een heel andere tak van sport’. In ons land is iedereen gelijk, alleen jij hebt het hier steeds over witte en zwarte mensen. Sylvana jij schreef ooit in je column heel nare dingen over zwarte mannen. Maar nu is het genoeg geweest. “Kappen nou”.

Doei.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.