* De zorgpremie in deze kabinetsperiode

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vlak voor en vlak ná de troonrede was er nog al wat trammelant over die verhoging van het Eigen risico. Het Eigen risico zou dan van 385 euro naar 400 euro gaan.Want er waren al zovelen die de zorgpremie nu al niet meer konden betalen. Nog meer verhogen zou niet goed zijn. Dat ging dan over 15 euro op jaarbasis.

Iedereen opgelucht want ‘blij blij’ het eigen risico ging in eens toch niet omhoog.

Maarrrrr de zorgverzekering gaat in deze kabinetsperiode wel elke maand omhoog. Egaal of je wel of niet naar de dokter of apotheker gaat, iedereen betaalt straks veel en veel meer dan die 15 euro per jaar die je alleen moest betalen als je naar de dokter of apotheker ging.

En toch hoor ik nu weinig trammelant. Majesteit, Als U het niet doet, dan sla ik met de vuist op tafel met de woorden ‘en nu is het genoeg’.

En wilt U de kamervoorzitter vragen om de mobiele telefoons tijdens vergaderingen en debatten te verbieden. Het ziet niet uit als ministers met hun ‘speeltje’ spelen en maar op dat schermpje ‘klotsen’.

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.