* De Eikelmuis

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In onze krant stond vandaag dat volgens de Zoogdiervereniging de zeldzame Eikelmuis uit Limburg dreigt te verdwijnen.Tijdens een vangsessie zijn er nog maar vijf eikelmuizen gevangen. Het eigenlijke aantal zou wel wat hoger kunnen liggen vermoeden de zoogdierenspecialisten, Maar ze vrezen dat de Eikelmuis zal verdwijnen als er niks gebeurt. Elders in ons land zou de eikelmuis niet voorkomen zover bekend is.

De SP in de Provinciale Staten heeft vragen gesteld over die eikelmuis en wil van het college van Gedeputeerde Staten weten of er onderzoek gedaan kan worden naar de reden van achteruitgang van het aantal eikelmuizen. Welke maatregelen genomen kunnen worden om de eikelmuis te beschermen. En de vraag of het waar is dat er eikelmuizen in Zuid-Limburg zijn uitgezet en waar dat is geweest.

Die laatste vraag wil ik ook wel weten. Zijn eikelmuizen uitgezet in Limburg? Hoeveel? Waar? In welk dorp of bos? In welke straat? Waar halen ze eikelmuizen vandaan als die zeer zeldzaam zijn en niet eens in de rest van ons land voorkomen. Ik vind het leuk als de eikelmuis in Limburg wil blijven maar liever niet in mijn tuin. Want als de eikelmuis in mijn tuin loopt dan bestaat de kans dat de muis mijn deur weet te vinden. We willen niet dat de carrière van de muis in een muizenval strand.

Majesteit, Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen, Welterusten.

Doei.

©missie M.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.