Spaarbankboekje

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ná de Panama-Papers zijn er nu de Paradise Papers, Ach ach ach, T’is wat hé majesteit. Wat had ik vroeger dan toch een braaf spaarboekje waar ik elke week 0,25 cent op spaarde. Men zou het meteen merken als ik een week geen spaarzegeltje had gekocht. De bank en de belastingdienst wist van iedereen precies hoeveel centjes ze gespaard hadden. Hoe kan het dan zijn dat ze van de dikke rijkerds niet veel weten?

In Saoedi-Arabië zijn op last van de regering 1200 bankrekeningen van bedrijven, zakenlieden, functionarissen, prinsen of andere rijke personen geblokkeerd. Zelfs een van de rijkste mensen in de  wereld prins Al-Waled bin Talal.

Majesteit, welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>