**De Belgische troonwisseling

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Morgen is de troonwisseling in België. De Belgen hebben gewed of koning Albert het ja of nee droog zal houden tijdens de troonwisseling. Als hij gaat huilen dan krijgt men het zevenvoudige inzetgeld terug. En wie gewed heeft dat Filip zal huilen krijgt tien keer de omzet terug.

Wat heeft de koning het toch moedig gedaan toen hij er alleen voor stond zonder regering.

Ik heb niet gewed maar ik denk dat koning Albert wel een traantje zal wegpinken. Paola misschien niet. Zal ze een hoedje dragen? En wat zal Mathilde dragen? En de vier kinderen van prins Filip en jonkvrouw Mathilde d’ Udekem d’Acoz. De 11 jarige Elisabeth (25 okt. word ze 12) jaar, de 9 jarige Gabriël (20 aug.word hij 10 jaar), Emmanuel van 7 (4 okt.word hij 8 jaar), en de jongste Eléonore werd op 16 april jl 5 jaar.

Toen Mathilde in 1999 trouwde met prins Filip kreeg zij de titels van hertogin van Brabant, en prinses van België. De vader van Mathilde was de zoon van een baron, maar zijn oudere broer erfde de titel, en de moeder van Mathilde, een Poolse edelvrouw, was de dochter van een graaf en een prinses.

Mijn lieve hemeltje. Jonkvrouw, gravin, hertogin, prinses, kleindochter van een baron van vaderskant, kleindochter van een graaf en een prinses van moederskant. En dan heb ik het nog niet over de titels van haar overgrootouders. Sommigen hebben het ook allemaal hé?

Spannenddddddddd…ik ga gauw slapen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.