** Oost en West

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

In onze krant stond dat de Belgen boos zijn op Mark Rutte omdat hij bij de verdediging van de afschaffing van de dividendbelasting had gezegd  ‘dat Nederland anders België achterna gaat ‘. Nu zouden de Belgen gepikeerd zijn. Logisch, België doet het toch helemaal niet zo slecht?!

Soms zijn niet veel woorden nodig om een grote groep te beledigen.

Heeft U zaterdag de column gelezen van Hakan Külcü? De in Maastricht geboren Hakan schreef dat de moderne westerse mens in hem botste met de traditioneel oosterse mens nadat hij drie meisjes in de trein had gezien en gehoord, waarvan ééntje had gezegd: “Als je 16 bent en je hebt nog geen seks gehad dan ben je écht een loser”. Hakan schatte de drie achttien jaar. Ik kan die jonge meisjes moeilijk op leeftijd schatten. Misschien waren ze pas 14 jaar en hebben ze nog veel wijze lessen nodig. Wel ben ik er van overtuigd dat dit meisje dat niet zou zeggen als haar familie in de buurt zou zijn. Ik kan ook heel goed begrijpen dat men zich ontzettend stoort aan zo’n domme puberpraat. Was het grootspraak? Ik denk dat er veel mensen rondlopen die niet voor de twintigste verjaardag seks hadden, en daar is helemaal niks mis mee. Of met 16 seks en veertig jaar later nog steeds samen.

Maar Hakan koppelt zulke domme uitspraak meteen aan alle westerse vrouwen. Hij heeft het over zijn cultuur. Hij noemt Ebru Umar zelfs als een ‘soort’. Letterlijk schrijft hij:

“Als een soort Ebru Umar kan de moderne mens zijn karaktertrek van onbeschoftheid en onbeschaamdheid tot handelsmerk verheffen en met een verwijzing naar de meningsvrijheid doen voorkomen als iets verhevens. Om eer en eergevoel geeft de moderne mens weinig”.

Het betekend niet dat alle westerse meisjes en vrouwen dit zeggen, denken of doen. Maar dit meisje had wel de vrijheid dit te zeggen of te denken zonder neergeknald te worden. Zonder verstoten te worden als ze op haar 12, 13, 14 of 15 jaar nee zou zeggen als ‘de gemeenschap’ haar zou willen uithuwelijken aan een neef of oude man die ze nog nooit heeft gezien. Hakan heeft het over ‘hechte gemeenschappen’, maar als een jong meisje onder druk van de hele gemeenschap gedwongen word om te trouwen met een vreemde dan zou ik niet bij die gemeenschap willen horen. Als hij het wil hebben over ‘onbeschoftheid-als-handelsmerk’ dan hoeven we de beelden van de treiterflogger maar terug te kijken. Over onbeschaamdheid kunnen we ook een weekend krant plus extra bijlage vullen. Hoe bv de handen van zijn ‘broeders’ jonge meisjes en zelfs kinderen betastten tijdens de Sylvesternacht in Keulen. Terwijl die meisjes en kinderen dikke winterkleren droegen en géén minirokjes.

Om eer en eergevoel geeft de moderne mens weinig zegt Hakan. Dat eergevoel bij de ‘moderne’(westerse) mens zit in het hart en staat heel hoog aangeschreven. Maar zodra ze voor hun eergevoel opkomen (vooral ná de Sylvesternacht of kinderfeest in december) word de racismekaart getrokken.

De griet in de trein heeft de vrijheid iets doms te zeggen zonder vermoord te worden onder het mom van eerwraak. Bij het woord eerwraak moet ik denken aan dat gezin in Duitsland. Waarvan de moeder en vader  laaiend en overstuur de rechtbank uit stormden omdat de rechter hun zoon een straf had oplegt omdat hij zijn zus had vermoord. Vermoord omdat die zus als een Duits meisje wou leven. Er was totaal geen compassie met die vermoorde dochter.(zie het youtubefilmpje onder dit blog)

Hakan spreekt in zijn column zijn ‘oosterse zusters’ toe met de woorden: Omarm beslist de Nederlandse taal en vrijheid, maar integreer dus ook niet te ver door. Integratie en emancipatie betekenen namelijk ook het uit elkaar vallen van hechte gemeenschappen en het verslappen van zedelijke idealen. Aan al mijn zusters deel ik ten slotte mee dat zij geen losers zijn.

Die laatste regel vind ik mooi gezegd. Niemand hoeft zich een loser te voelen omdat één domme griet dat uitblaat, egaal of ze oosters is of westers. Ook ‘een soort Ebru Umar’ niet. Liever zag ik ook dat jonge meisjes en jongens niet zo snel en niet zo vroeg met seks zouden beginnen. Net zoals ik jaren geleden ook vond dat jongeren niet zo vroeg met alcohol moesten beginnen. Ik ben blij dat er eindelijk een leeftijdsgrens is gekomen.

Hakan eindigt zijn column:

Het hogere ideaal van het temperen van de seksuele lusten tot aan het huwelijk is iets edels. Jouw man zal jou er vanuit zijn diepste diepte eeuwig voor bewonderen.

Jouw man? Vanuit zijn diepste diepte? Waar is de vrouw in dit verhaal? Mag zij ook haar man vanuit haar diepste diepte bewonderen omdat hij geen seks buiten de deur heeft voor het huwelijk? Of tijdens het huwelijk. Moet alleen de vrouw een parel zijn naast een mossel?

Toen ik op school zat had een zestien jarig klasgenootje een vriend die afkomstig was uit Marokko. Hij was naar Nederland gekomen voor werk. Ze was verliefd en hoopte dat hij de ware was. Maar toen hoorde ze dat hij al jong getrouwd was en niet kon scheiden. Zijn vrouw en familie woonden nog in Marokko. Hij vond het geen probleem dat hij een vrouw én vriendinnetje had. Maar het klasgenootje had teveel eer om daar in mee te gaan. Een ander meisje had een vriend met de naam Mustafa. Die bleek ook getrouwd. Zij was verstandig genoeg om hem de bons te geven voordat ook zij thuis op de bank kon blijven zitten wachten op ‘meneer’. Natuurlijk is niet iedereen zo, net zoals niet iedere jonge griet hetzelfde in de trein roept.

De column van Hakan met de titel ‘Integreer niet te ver door’ dus. Zou deze column geschreven zijn door ene Wilders, en dit vergelijk zou maken maar dan andersom, dan zou hij zijn leven nog-meer-onzeker zijn. Dan kon hij nog meer bodygaurds in dienst nemen.

Hakan houd zijn oosterse zusters hoog. Mooi. Maar men maakt onderscheid op gronde van cultuur, religie, afkomst enz. Maar in de tijd dat ik hyves had zaten ‘oosterse zusters’ ook gewoon op hyves.  Mét hoofddoek, knalrode lippen, zwaar opgemaakte ogen, en onder de foto de woorden dat mannen niet hoefden te reageren. Ze kreeg complimenten van haar kennissen. Het kwam allemaal provocerend over. Alsof ze begeerlijk was en dat mannen alleen maar aan dat ene denken, dat zij een parel was waar mannen om zouden smeken. Knalrode lippen, zwaar opgemaakte ogen, gelakte nagels, duur mobieltje voor de selvie, met hoofddoek, en dan aan dat ene denken. Zij was in haar hoofd misschien meer met seks bezig dan die drie jonge grieten in de trein.

Majesteit, wat vind U van dat artikel van Hakan? Hakan heeft wel een punt. Ik vind dat scholen niet alleen seksuele voorlichting moeten geven, maar hen vooral ook leert dat seks mag, maar nog langggggg niet hoeft. Dat ze elkaar eens eerst goed moeten leren kennen.

Hopelijk spreekt Hakan zijn ‘oosterse broeders’ ook toe en geeft hen lessen over respect en eer tegen alle vrouwen.

Welterusten.

©missie M.

 

 

____________________________________________________________________

https://youtu.be/Fh0X6Fnozpo  Europese importbruiden

https://youtu.be/b1Q03osvujc Eerwraak in Duitsland.

https://youtu.be/y7_59LzdmW4 Weltjournal. Die Kölner Sylvesternacht

https://youtu.be/sK8-r1btrOU Doku: Die Horror-Silvesternacht in Deutschland 2015/16 (massa aangiften, geen daders vastgehouden)

https://youtu.be/_StXbxu7krA  Köln Silvester – Ein Zeuge erzählt! (net geklede westerse meisjes (jeans en lange winterjas) werden bedreigd en zochten bescherming bij de beveiliger, zelfs de beveiliger werd bedreigd) Grote respectloosheid!!

https://youtu.be/QbQ_48KhCjE Fakten über “Köln”

https://youtu.be/i0KaY7q4xoY Afschuwelijk. Afschuwelijk. Respect is ver te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.