* Pausmobiel

Lieve beste majesteit, oudkoningin Beatrix,
Eergisteren had ik het er al even over.
Paus Franciscus heeft een flink cadeau gekregen van de Italiaanse sportautofabriek Lamborghini. Een dikke Lamborghini sportwagen van het speciale model Hurucan. De auto kan sneller dan 300 kilometer per uur. En is nog wel in de pauskleuren, gebroken-wit met gouden bies.
Ik zie de paus geen 300 km per uur rijden. Het past ook niet echt bij zijn imago…..of zeg ik nu iets verkeerds? Ik denk dat de paus dat net zo ziet. Want in plaats van de nieuwe pausmobiel te gebruiken wil de paus de auto op de veiling verkopen voor goede doelen. Onder meer helpen om Iraakse christenen in ballingschap terug te laten keren naar hun thuisland. De managers van de autofabriek waren bij de overdracht toen de paus met een stift zijn handtekening op de witte motorkap schreef. De auto heeft een waarde van 262.000 euro. Die handtekening maakt de Lamborghini vast nog duurder.
Wat een schat van een paus hé majesteit.
Welterusten.
©missie M.

 

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.