. Sint is weer in het land

Lieve beste Majesteit,

Sinds gisteren is Sinterklaas en zijn Pieten weer in het land. Gezellig hé. Hoewel…het was altijd heel gezellig maar de laatste jaren menen sommige mensen daar iets racistisch in te zien. En gaan dan erger te keer dan nodig is. Als iemand zich gaat vergelijken met een personage uit een kinderfeest dan neem ik die niet meer serieus.

Twee jaar geleden waren er anti-Piet-demonstranten waar zelfs de ME voor moest uitrukken. Kleine kinderen en hun ouders werden aangevallen en uitgejoelt terwijl de kindjes juist van sint en Piet houden. De antie’s vonden dat de kleine kinderen maar vroeg moesten leren dat dit kinderfeest racistisch is. Hoe ziekelijk is men om zo tekeer te gaan tegen onschuldige kleine kindjes. Vorig jaar waren er plaatsen waar demonstranten mochten staan om te protesteren, maar gelukkig waren er grote kerels in zwarte leren jasjes die net voor hen gingen staan toen Sint en Piet langs reden.

Maar gisteren…gisteren was alles anders. Het was een prachtige intocht. Iedereen was vrolijk. De kinderen gaven sint en de pieten kleurige gerbera’s. Alles was mooi en vredig.

Maarrrrr… het bleek dat inwoners zelf actie hadden ondernomen. Ze hadden op de snelweg de drie bussen met de schreeuwerds klem gereden zodat zij geen oorlogje konden gaan voeren op hun ‘verpest- en onruststrooireisje-naar-Friesland’. Ik ken de snelwegen in Friesland niet, maar iedereen moet altijd goed opletten als men op weg is. Er zijn wel eens vrachtwagenchauffeurs of boeren geweest die met hun wagens of tractors een protestactie hielden op de snelweg. Misschien was het niet zo verantwoord, maar gelukkig is het goed afgelopen. In ieder geval werden de demonstranten onder politiebegeleiding terug gestuurd naar de randstad. Einde van hun ” verkeerde-schoolreisje”.

Ik vind het hééél mooi dat inwoners actie ondernamen om hun kinderen te beschermen. En dat het hun ook nog is gelukt vind ik kei-mooi. Daarmee wil ik niks zeggen over de actie-zelf. Daar zijn de meningen over verdeeld. Men vond het onverantwoord en niet oké naar de protestanten toe.

*Toen Theo van Gogh werd vermoord werd gezegd dat hij dan maar geen grote mond moest hebben,

*Word een grensrechter doodgetrapt, dan zeggen de kinderen op het Huygens college, dat hij dat wel verdiend had omdat hij iets had gezegd tegen één jongen. ( https://youtu.be/GML3wGkmgXI )

*Doet Ebru haar zegje word ze bedreigd en haar huis word beklad want dan moet ze haar mond maar houden,

*Zegt Wilders weer eens wat bot’s of onaardigs, dan kan hij een bodygaurd extra in dienst nemen want dan moet hij zijn mond maar houden.

Maar als de bevolking van Friesland opkomt voor haar cultuur, haar religie, haar kinderen en haar kinderfeest, dan is men in eens bezorgd om het welzijn van een bus vol schreeuwende anti-Pieters die oorlogje komen voeren met kleine kinderen en hun ouders.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.