Sint is weer in het land

Lieve beste Majesteit,

Sinds gisteren is Sinterklaas en zijn Pieten weer in het land. Gezellig hé. Hoewel…het was altijd heel gezellig maar de laatste jaren menen sommige mensen daar iets racistisch in te zien. En gaan dan erger te keer dan nodig is. Als iemand zich gaat vergelijken met een personage uit een kinderfeest dan neem ik die niet meer serieus.

Twee jaar geleden waren er anti-Piet-demonstranten waar zelfs de ME voor moest uitrukken. Kleine kinderen en hun ouders werden aangevallen en uitgejoelt terwijl de kindjes juist van sint en Piet houden. De antie’s vonden dat de kleine kinderen maar vroeg moesten leren dat dit kinderfeest racistisch is. Hoe ziekelijk is men om zo tekeer te gaan tegen onschuldige kleine kindjes. Vorig jaar waren er plaatsen waar demonstranten mochten staan om te protesteren, maar gelukkig waren er grote kerels in zwarte leren jasjes die net voor hen gingen staan toen Sint en Piet langs reden.

Maar gisteren…gisteren was alles anders. Het was een prachtige intocht. Iedereen was vrolijk. De kinderen gaven sint en de pieten kleurige gerbera’s. Alles was mooi en vredig.

Maarrrrr… het bleek dat inwoners zelf actie hadden ondernomen. Ze hadden op de snelweg de drie bussen met de schreeuwerds klem gereden zodat zij geen oorlogje konden gaan voeren op hun ‘verpest- en onruststrooireisje-naar-Friesland’. Ik ken de snelwegen in Friesland niet, maar iedereen moet altijd goed opletten als men op weg is. Er zijn wel eens vrachtwagenchauffeurs of boeren geweest die met hun wagens of tractors een protestactie hielden op de snelweg. Misschien was het niet zo verantwoord, maar gelukkig is het goed afgelopen. In ieder geval werden de demonstranten onder politiebegeleiding terug gestuurd naar de randstad. Einde van hun ” verkeerde-schoolreisje”.

Ik vind het hééél mooi dat inwoners zelf actie ondernamen. En dat het hun ook nog is gelukt vind ik kei-mooi. Daarmee wil ik niks zeggen over de actie-zelf.

Overal word maar alles gepikt en geslikt want niemand wil beschuldigd worden van racisme of discriminatie. Maar als meneer wil dat mevrouw een zwarte sluier of gewaad over haar hoofd trekt (zo onmenselijk en denigrerend), dan zie je geen roeptoeters, want dan zegt men ‘dan is zij een parel, dat is hun cultuur, hun religie, daar moeten we respect voor hebben’. Eigenlijk word gezegd dat niet iedereen gelijk is, en we vinden het oké omdat we er niks van mogen vinden. In feite neemt ongelijkheid en onderdrukking daarmee steeds meer toe in ons landje.

*Toen Theo van Gogh werd vermoord werd gezegd dat hij dan maar geen grote mond moest hebben,

*Word een grensrechter doodgetrapt, (https://youtu.be/OVH0aU95cew )dan zeggen de kinderen op het Huygens college, dat hij dat wel verdiend had omdat hij iets had gezegd tegen één jongen. ( https://youtu.be/GML3wGkmgXI )

*Doet Ebru haar zegje word ze bedreigd en haar huis word beklad want dan moet ze haar mond maar houden,

*Zegt Wilders weer eens wat onaardigs, dan kan hij een bodygaurd extra in dienst nemen. Hij is al jaren zijn leven niet meer zeker…want dan moet hij zijn mond maar houden.

* Ayaan Hirchie en Salmon Rushdie, beide gevlucht en ondergedoken, want dan hadden hun mond maar moeten houden?

*Duizenden vluchtelingen vangen we op uit landen waar religie vaak de oorzaak van oorlog is.

Maar als de bevolking van Friesland opkomt voor haar cultuur, haar religie, haar kinderen en haar kinderfeest, dan is men in eens bezorgd om het welzijn van een bus vol schreeuwende anti-Pieters die oorlogje komen voeren met kleine kinderen en hun ouders? Oh neeee, die bus met schreeuwers had een krasje of deukje kunnen oplopen. poehee.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>