* Wensen

Lieve beste majesteit Beatrix,

Majesteit, bijna word U 80 jaar. Geeft U dan een groot feest met een lange gastenlijst? Met lekkere hapjes en drankjes. Met veel cadeautjes en bloemen.

Vroeger maakte men een geschenkenklappertje. Een aanstaand bruidspaar maakte van een klein blokje of schriftje een geschenkenboekje waar men op elke bladzijde een plaatje plakte van spullen die men op het verlanglijstje had.

Bijvoorbeeld op de eerste bladzijde een plaatje van een mixer, op de tweede bladzijde een weegschaal, op de derde bladzijde een strijkplank, op de vierde bladzijde een strijkijzer. Familie en vrienden konden dan als ze persoonlijk werden uitgenodigd in het boekje bladeren en als ze dachten ‘ik koop die weegschaal’ dan trokken ze de bladzijde met de weegschaal er uit. Dan zou de kans maar erg klein zijn dat er nog iemand met een weegschaal naar het feest zou komen.

Maar wat schenk je een oud-koningin die al een strijkplank en strijkijzer heeft?

Een leuke plant of struik? Ik kijk graag naar huis en tuin tv-programma’s. En ik besef dat ik een ouderwetse keuken heb. Vaak zegt de ontwerper op tv “en dan maken we hier een kookeiland’. Ik hoef geen kookeiland. Heeft U een kookeiland in Uw kasteel?

Had U het vandaag ook zo koud? Ik heb mijn flanellen pyjama aan gedaan en ga nu slapen. Welterusten.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.