* Gordon

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Schiet het een beetje op met de renovatie van Huis ten Bosch?

Ik las dat er elk jaar veeeeeel geld word uitgegeven om de Korenwolf terug te plaatsen….als ze daar maar niet mee ‘op de koffie komen’ zoals ze bij de bever op de koffie zijn gekomen toen de uitgezette bever in natuurgebieden alle bomen rond meertjes liet omvallen met zijn geknaag.

De koning van Roemenië is gestorven. Hij was 70 jaar geleden koning-af gezet omdat men van de monarchie af wou, maar het volk is altijd van hem blijven houden. Hij leefde in ballingschap terwijl hij koning was.

Dan Gordon, die zich als een koning gedroeg op de laatste aflevering van “Gordon gaat trouwen, maar met wie”. Ik zei bij de eerste aflevering nog ‘die gaat echt niet trouwen’ net zoals Tatjana Simic destijds ook geen keuze maakte tussen haar ‘aanbiddende kandidaten’. We zagen wekenlang een lachende, een emotionele, een snotterende, een onrustige Gordon op het scherm. Hij had echt een man aan zijn zij nodig. Hij is er zo erg aan toe dat er een hele serie alleen om draait om een huwelijkskandidaat te vinden voor Gordon. De kandidaten deden mee alsof het om een wedstrijd ging. Gaven zich misschien té bloot voor heel kijkend Nederland.

Er bleven nog twee kandidaten over om met Gordon te trouwen. Uiteindelijk is hij met ééntje getrouwd. De kijkers werden nieuwsgierig gemaakt want Gordon verklapte niet wie de gelukkige was maar hij was heel blij met zijn keuze en liet de ring aan zijn vinger trots zien. Ik had me dus behoorlijk vergist want hij is wél getrouwd. Was het de rustige Rogier geworden of de avontuurlijke Manuel? “Gordon is getrouwd, maar met wie?” was de slogan telkens weer.

Eindelijk kwam dé uitzending van zijn trouwen op tv, de trouwlocatie in Afrika was rijkelijk met dure witte bloemen versierd, alle genodigde gasten waren naar Afrika afgereisd en droegen nieuwe dure witte kleren, sommige kleren leken wel bruidsjurken, de tafels stonden vol met lekkernijen. Gordon in het wit, achter en naast hem meerdere volwassen bruidsvrouwen aan zijn zij, het bleek dat hij nog steeds geen keuze had gemaakt tussen de twee mogelijke bruidegoms….. Gordon die als een soort koning kon beslissen ‘wie zal ik nou eens gaan kiezen?’ …alsof het er niet toe doet wat de ‘kandidaten’ er van vinden om aan het lijntje gehouden te worden.

Maar Gordon zei nee tegen beide’, wat uiteindelijk de enige juiste beslissing was want trouwen is geen zeskamp. Gordon heeft al zoveel partners gehad en weet als geen ander hoe snel het voorbij kan zijn, dan ga je toch niet jezelf een poot laten uittrekken om te trouwen om na een scheiding tig jaren lang alimentatie te betalen.

Maar waarom dan al die heisa? Velen voelden zich belogen of misleid want hij was toch echt getrouwd had men gezegd. Hij liet weken geleden zijn ring toch zien? Het was de grote Gordon-show. Wat had het heel anders kunnen zijn als beide mogelijke-bruidegommen voor het altaar nee tegen Gordon hadden gezegd.

Majesteit, Soms is iets nuttig en soms totaal niet. De koning van Roemenië had men 70 jaren geleden beter kunnen laten zitten waar hij zat. Een kasteel in Nederland opknappen kost veel centen maar het word er uiteindelijk mooier van, zodat het er weer jaren tegen kan. Een hoop geld uitgeven aan een hamsterachtige muis die alles kaal gaat vreten of veel geld uitgeven aan een bruiloft wat helemaal geen bruiloft is is allemaal weggegooid geld.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.