*Maxima verwijderd uit paleis van Justitie

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Ik las vandaag dat Haagse rechters bezwaar hadden op de Staatsieportretten waar Maxima opstond. Daarom zijn alle portretten waarop koning Willem-Alexander en Maxima samen op stonden afgebeeld uit drie grote zittingzalen verwijderd. Want Maxima is wel koningin maar géén Staatshoofd. De rechters hechten waarde aan de traditie dat uitspraken gedaan worden in naam van het Staatshoofd.

De muren zijn nu kaal en wellicht dat nu portretten worden opgehangen waar de koning alleen op staat. In de kleinere zalen van het gerechtshof in het paleis waren de portretten al vervangen door portretten waar de koning alleen op staat.

Ja, U vraagt mijn mening? Ik zeg “ja, prima dat kan ik goed begrijpen”. U hing toch meestal ook alleen op zonder prins Claus. En, het viel me afgelopen zondag op dat koning Filip van België ook alleen op de troon zat terwijl zijn koningin naast haar schoonouders tussen de andere aanwezigen zat.

Fijne dag nog, doei.

©missie M.

3 reacties op “*Maxima verwijderd uit paleis van Justitie

  1. Het is natuurlijk terecht, maar wat een blamage voor Màxima om zo verwijderd te moeten worden, is weer een of andere slome die er niet over nagedacht heeft, dubbele kosten en en hoop ergernis.
    Nederland op z’n smalst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.