* AfscheidsBorrel

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat ik vandaag toch las…Het afscheid van de ministers en staatssecretarissen van kabinet-Rutte II heeft ruim drie ton gekost! Ik weet het, ik weet het…net wat U zegt ‘het moet niet gekker meer worden’. Hoe men dit te weet is gekomen? Omdat RTL nieuws de bonnetjes heeft opgevraagd.

Stef Blok, Klaas Dijkhoff en Ronald Plasterk kregen tezamen een feestje van in totaal 71.000 euro. Jeroen Dijsselbloem en Eric Wiebus kregen een afscheidsfeest van 46.500 euro. Ik dacht meteen ‘er zijn per ongeluk teveel glaasjes erg dure wijn geschonken en gedronken, bij een te duur borrelhapje….Maar het is niet per ongeluk. Er is een afspraak dat een afscheidsborrel per bewindspersoon maximaal 30.000 euro mag kosten. De richtlijn is dus niet overschreden

Veel tweede Kamerleden/partijen vinden het bizar en erg veel geld voor een afscheidsborrel en vragen zich af of die richtlijnen nog van deze tijd zijn. De VVD en D66 zouden geen moeite hebben met de huidige ‘richtlijn’ omdat de afscheidsreceptie een ‘bredere functie’ heeft. Een bredere functie? Ik zie dat niet majesteit. Het is toch hun werk dat ze maar vier jaar deden, ze krijgen er salaris voor.
Een gezamenlijke borrel met een toastje, een druifje op een blokje kaas, een bitterballetje  of Frans kaasje bij een wijntje of glaasje sap is helemaal prima. Maar 30.000 euro per persoon voor een afscheidsborrel? En dan nog een afscheidscadeau met een richtlijn van 750 euro per bewindspersoon.
Ik zie het nut er niet van in. Waarom niet een doos met de allerfijnste bonbons en een prachtige bos bloemen of een fles wijn met twee mooie vaatwasbestendige wijnglazen?
Ik ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten.
©missie M.
Hier onderen een lijst wat in het bericht stond:
__________________________________________________

 

Dit zijn de opvallendste cadeaus:

  • Jeanine Hennis kreeg een (net te) royaal afscheidscadeau. Ze kreeg onder meer een survivalkit (met een kompas, poncho, multitool, hoofdlamp en een rugzak). Totale kosten van haar afscheidscadeaus: 768 euro.
  • ‘Een bijdrage’ aan het moestuintje van Stef Blok. De ex-minister moet nog wel even op het ‘juiste seizoen’ wachten voordat hij zijn cadeautje daadwerkelijk krijgt.
  • Klaas Dijkhoff moet ook nog even wachten: het door hem gewenste cadeau is op het moment niet leverbaar.
  • Melanie Schultz van Haegen krijgt ‘een belevenis’ cadeau. Het plan is om een ballonvaart te gaan doen.
  • Ook Sharon Dijksma gaat wat doen op kosten van het ministerie. Zij krijgt een kookworkshop.
  • Ronald Plasterk is een fervent amateurfotograaf, en dat blijkt ook wel weer uit zijn afscheidscadeau: een tweedehands lens van Canon voor 599 euro.
  • Lilianne Ploumen heeft een foto van kunstfotograaf Margi Geerlinks gekregen die 689 euro kostte.
  • De foto die minister Bert Koenders kreeg, was een stuk goedkoper: 260 euro. Het is een foto van hemzelf tijdens een bezoek aan Rawagede in Indonesië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.