* Hallo 2018

Lieve beste majesteit, lieve beste mensen, De beste wensen voor 2018!!

De eerste dag van het nieuwe jaar.

Heeft U gisteren ook voor de tv gehangen? Zoveel moois was er op tv. Ik luisterde naar een Kozakkenkoor, die zongen in het Russisch een lied met de vertaalde titel ‘de Ranke Lijsterbes’. Zo’n zware ruige stemmen en dan zo’n lieve titel.

De Toppers met een prachtig westernmuziekspektakel. Nooit eerder vond ik ze zo goed. Ze zongen mooie westernliedjes van onder andere Dolly Parton, Kenny Rogers, en Lynn Anderson.

Ik zag een geweldig concert van André Hazes junior.

Guido Wijers vond ik wel grappig op enkele puntjes na. Ik hou niet van  de manier waarop sommige mensen te kakken worden gezet. Hij pikte er dan eentje uit, bijvoorbeeld Thierry Baudet, en zette hem publiekelijk voor schut. Dat doet Youp ook wel, maar Youp heeft dan wel een goed punt dat overdreven word aangehaald….en je weet gewoon ‘ach dat is Youp’. Dat kan grappig zijn, maar je trekt er niet zo zwaar aan. Maar de manier waarop men iemand persoonlijk voor schut zet over iets simpels (omdat iemand geniet van bv een zakje lavendel) vind ik toch persoonlijk kwetsen.

In bijna elk talkshow of miljoenenjacht stond er een of twee grote schalen oliebollen op tafel naast de presentator, schalen opgestapeld vol met oliebollen. Als ze na een lied of na de ‘breek’ terug kwamen was de schaal nog net zo vol als voor de ‘breek’. Zonde dat die lekkernij er alleen als decoratie stond.

We kunnen nog tot 7 januari de lichtprojecties zien op Paleis Soestdijk, en mensen kunnen het paleis nog bezoeken tot dat de nieuwe eigenaar fysiek met het gebouw aan de slag gaat.

Majesteit, maar nu ga ik mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.