* De wilde kat is terug

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

De Wilde kat is terug in Nederland stond in de krant. Dat wil zeggen, de Wilde kat is gezien in Zuid-Limburg. Men verwacht dat de Wilde kat binnen tien jaar de opmars maakt richting het noorden van Nederland. Majesteit, ze komen vast dan ook richting het bos of park rond kasteel Draekensteyn. Dat hoeft niet verkeerd te zijn want ze jagen op muisjes, wilde muizen.

Volgens mij komen de Wilde katten vanuit de Eifel naar ons land. De Wilde katten zullen steeds andere gebieden zoeken want ze jagen elkaar weg. Vroeger werden ze doodgeschoten maar nu zijn ze beschermd. Dat geld niet voor zwerfkatten, die mogen worden afgeschoten las ik.

Het verschil zit in de staart. De staart van de Wilde kat is dikker en heeft vijf of zes strepen. En de aanhechting onder het pootje is beige bij de Wilde kat. Bij de huiskat is dat zwart. Mocht U twijfelen of het een Wilde kat is of een huiskat…door kruisingen, dan kan men een DNA-onderzoek doen met de keutel van de kat.

De Wilde katten zijn gezien doordat men wildcamera’s hadden opgehangen.

Ik zie ook geregeld vreemde katten door onze tuin sluipen. En ’s nachts jankt er wel eens een kat..en soms klinkt dat wild..maar dat is niet wild genoeg om het een Wilde kat te noemen. Als de buurman ziet dat een kat in zijn tuintje heeft ge-DNA’t dan word de buurman best wel wild. Dan roept hij geen nette dingen door de lucht. Hij kan met de beste wil dan geen katten-fluisteraar genoemd worden.

Maar ik ga het lampje nu zachtjes uitknippen en slapen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.