* Flirten

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag stond een heel klein stukje in de krant met als titel “Catherine Deneuve: flirten geen misdaad”

Deze Franse actrice heeft samen met 99 andere vrouwen hun afkeer geuit tegen ‘de golf van puritanisme’ die sinds de affaire Weinstein de westerse wereld lijkt te overspoelen.En hun afkeer hebben ze geuit tegen de mannenhaat die radicale feministen uiten.

Catherine en de 99 andere vrouwen zeggen:Verkrachting is een ernstige misdaad, maar flirten, verleiding en hoffelijkheid zijn geen macho agressie”.

Ik kan hen wel goed begrijpen, maar durf er bijna geen uitspraak over te doen. Want flirten en flirten kan van persoon tot persoon verschillen. De uitspraak die Jort Kelder deed over vrouwen vond ik zwaarder en onprettiger dan wanneer iemand zou flirten. Jort zei in een radioprogramma over de rol van testosteron bij mannen en vrouwen:“Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat vrouwen bij mij aandringen om verkracht te worden”

Ik ben wel altijd benieuwd naar de mening van Jort, die vind ik meestal goed, maar ‘in deze’ kan ik het me niet voorstellen dat er dames zijn die dit zouden vragen. Ik ken ze niet. Het klinkt zo wanhopig en vooral goedkoop…maar toch zegt hij dit over vrouwen alsof het alle vrouwen zijn,…niet een paar vrouwen… maar vrouwen. Misschien komt Jort te veel in de verkeerde kringen en weten ze niet meer ‘hoe ut heurt’.

Jort bood later wel zijn excuses aan voor zijn verkrachtingswoorden, en zei:Maar ik heb het gevoel, en ik hoor het ook in mijn omgeving van zowel mannen als vrouwen, dat hoogopgeleide vrouwen seksueel actiever zijn. Ik word er wel eens bang van.

Een grote groep vrouwen worden door Jort over één kam geschoren vanwege hun hoge opleiding en hun geslacht. Rapper Boef noemde een grote groep vrouwen kech (hoer) vanwege hun kleding, uitgaan en het drinken van alcohol.

Ach majesteit, wat een gedoe. Ik hou niet van alcohol, ik hou niet van ordinair, ik hou niet van ‘dom gezwets’ op de radio, en al helemaal niet van discriminerende uitspraken.

Ik hou wel van hoffelijkheid. Dat siert. Maar met mate.

Majesteit, ik wens U een fijne nachtrust. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.