** Telefoongids

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik las vandaag dat dit jaar de telefoongids na 138 jaar trouwe dienst voor het laatst op de mat valt. Echt waar. De uitgever van de telefoongids heeft dat gisteren bekend gemaakt. Nog maar 2% van de mensen vind de telefoongids onmisbaar. Dat is inderdaad weinig…maar hoe weten ze dat van die 2%? ik kan me niet herinneren dat mij is gevraagd of ik de gids onmisbaar vind.

Voor de ouderen die niet goed met internet uit de voeten kunnen bied men straks cursussen aan om online telefoonnummers en adressen te vinden op detelefoongids.nl. Maar majesteit, ouderen die niet goed met internet uit de voeten kunnen hebben misschien niet eens internet. Dan kunnen ze de oude telefoongids maar beter niet weggooien of ze kunnen de nummerinformatielijn 1819 bellen.

Ik kan het wel begrijpen, maar het is toch een beetje nostalgie dat verdwijnt. Ik kon er telefoonnummers maar ook adressen en postcodes in opzoeken én gebruikte de gids ook om bloempjes in te drogen. Dan schoof er wel eens een fijn plat en glad paars viooltje of klavertje vier tussen de bladzijdes uit.

Majesteit, hou de telefoongids maar in ere. Van de allerlaatste gids maken ze een speciale laatste editie, ‘een collectors item’.

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.