*Afscheid Friso

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

De afscheidsmis, de afscheidsplechtigheid, de besloten begrafenis, de uitvaartdienst van prins Friso nog maar net achter de rug of ik kom weer aan met gezeur. Nee ik wil niet zeuren. Ik las de krant, bekeek de foto’s in de krant. Triest, triest triest. Men zag het aankomen, heeft 1,5 jaar de tijd gekregen om het definitieve afscheid aan te zien komen. Wat moet er verder nog gezegd worden?

Wat me wel op viel op één foto in de krant. De foto van de linten aan de bloemstukken. Vier linten bij de gele rozen. Op het eerste lint stond “Beatrix” op het tweede lint “Mabel” op het derde “Luana” en op het vierde lint stond “Zaria”.

U bent nog steeds de majesteit, tot voor kort de koningin van Nederland, nu prinses Beatrix. Maar Friso is Uw zoon en ieder had het vast begrepen als er stond “je mam” of “je moeder”. Of ben ik nu toch aan het zeuren?

Majesteit, veel sterkte in deze moeilijke tijd voor U en de Uwen.

Ik ga mijn nachtpon aan trekken en mijn tanden poetsen. Ik wens U een fijne nachtrust.

©missie M.

2 reacties op “*Afscheid Friso

  1. Missie, het was precies wat ik ook dacht toen ik die linten zag, maar heel misschien noemde Friso haar gewoon bij haar voornaam, uiteindelijk is de hele uitvaart anders dan anders, maar ik miste ook het woordje “mam” op het lint;

  2. Ik heb expres niet gekeken, dat verheerlijken van het koninklijk huis is niet mijn ding. Maarre ze had best “Mama” op dat lint kunnen zetten. Doet zij teveel aan zelfverheerlijking soms?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.