-Frisse sinasappelsmaakdag

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Vandaag was het zo’n dag…zo’n dag waarbij je aan een snoepje met frisse sinasappelsmaak moet denken. U weet wel een dergelijke dag waarbij je zo’n leuk deuntje zou willen zingen.

Gisteren was het een Corry Konings-en-de-rekels met Adio adio adio, visser met je ravenzwarte haar-dag. U weet wel, zo’n dag die wel vrolijk wil klinken maar een naar smaakje aan zit. Zo’n ik-ben-wel-verliefd-maar-hij-laat-niks-meer-van-zich-horen-lied. Volledig afwachten-syndrome-dag.

Dan maar liever een Raymond van het Groenewoud-dag met bijvoorbeeld een pittig lied zoals het ‘je veux de l’amour-lied’. En dan vooral mee zingen met de woorden: ‘op de vloerrrrrrrrrrrrr’. Of met de woorden “maar ik wil geen grap meneer”.

Bij zo’n dag staat de volumeknop van de luidspreker eigenlijk wel redelijk hoog. Ja wel, ja wel, dat moet wel. Ik zing zo hard mee dat het geluid wel hoog moet staan, want anders komt Raymond er niet boven uit. En dan weet de buurvrouw ook meteen: “O het is weer zo’n dag, ik sla de kop koffie bij missie vandaag maar eens over”. De spreuk “beter een goede buur dan een verre vriend” is hier ontstaan volgens mij. Die verre vriend woont niet zonder reden zo ver weg.

Wanneer heeft u nou eens een “je veux de l’amour”-dag? Ik bedoel zo’n dag dat u het lied op mijn-volume-sterkte kan draaien?.

Ik ga Van Morrison eens opzoeken. Doeiiiiiiii

©missie M.

4 reacties op “-Frisse sinasappelsmaakdag

  1. Van mij mag je zo hard zingen als je wilt als ik bij je op de koffie (thee) kom Missie!
    Het zijn allemaal leuke liedjes, dus vergoed veel……. 🙂

  2. Heerlijk Missie! Je inspireert mij hiermee. Het wordt voor mij ook tijd voor zo ’n dag, maar die komt eraan hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.