-Participeren

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Had U de krant van afgelopen zaterdag gelezen? Zo nee? Laat het maar zo. Premier Rutte zei: “burgers vinden ons beleid logisch”. Wat bazelt hij nou toch? Zelfs het merendeel van het kabinet vind zijn aanpak niet logisch.

En dan de woorden: Als je ziet wat dit kabinet allemaal aanpakt en je ziet tegelijkertijd de werkloosheid oplopen en de koopkracht dalen, dan vind ik dat niet verrassend”.

Moeten we dit echt serieus nemen? Hij weet niet eens wat een gezin kost…..hij weet niet eens wat het samenwonen kost. Alles wat hij aanpakt is voor Brussel en de werkloosheid in de Oostbloklanden.

Toen ik vorige week de grote foto op de voorpagina zag waarop koning Willem en koningin Maxima over de rode loper lopen bekeek ik vol bewondering de warme gebreide jurk van Maxima. Toen dacht ik “deze meid is op haar toekomst voorbereid”.

 Toch moest ik toen denken aan de woorden in de toespraak van onze koning: De burger gaat participeren en moet daar eigenlijk blij om zijn, want het geeft zijn leven en dat van zijn naasten meer zin”.

Huuuu’h snel een puffertje pakken.

Doei

 ©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.