-Biechten

Lieve beste majesteit,

Goeroes, swami’s, therapeuten en levenscoaches. Goedheiligman met piet en roe, het Riagg. De vervangers van de priester in zijn biechtstoel. ‘Therapie is het nieuwe evangelie’ las ik ergens.

Ik wil hier even mijn spijt betuigen….nee eigenlijk is het niet mijn spijt, maar ‘het spijt’ dat het een en ander loopt zoals het loopt. Een biecht kan ik het ook niet noemen. Noem het maar hoofdbrekens.

Het ene moment lees ik dat de overheid uiterst bezorgd is dat er straks te weinig handen aan het bed staan, te weinig verzorgend personeel. Een schrijnend tekort aan verpleging zal er ontstaan. De vergrijzing zou er ook schuld aan hebben zegt men. Dan denk ik “God-zij-dank dat we nog verzorgend personeel in ons landje hebben”. Die mensen moeten we koesteren.

Maar dan…dan lees ik ‘heden ten dage’ krantenstukken over het grote bezuinigen van zorg op de meest kwetsbaren. Een ontslaggolf waarbij ik me afvraag: “Kan dit zomaar?” Zijn er geen hulpverleners in de buurt? Geen dokters die “STOP” roepen? Geen mannen in Glazen huizen? Hoezo schuld van de vergrijzing?

We moeten ons schamen dat we dit laten gebeuren. In Frankrijk trokken een paar jaartjes geleden de Fransen de straat op met protestborden omdat de regering de pensioenleeftijd wou verhogen naar 62 jaar. Hier gebeurd (op het Glazen huis na) nog niks als de leeftijd opgerekt word tot 73 jaar. Er gebeurd niet eens iets nu (nog eens d’r bovenop)  100.000 tot 120.000 verplegend personeel ontslagen gaat worden, en wel miljoenen naar de JSF’s, Brussel en de buitenlandse werkelozen gaat. Werkelozen creeeren is serious foute boel.

Einde zeurbiecht.

Lichtpuntje: Maar we hebben in ieder geval een koning die op prinsjesdag vertelt dat de Nederlandse burger moet participeren, en diezelfde koning die in Saba vertelt dat het eiland een fantastische toekomst tegemoet gaat, en we hebben een prachtige koningin met prachtige jurken die mooi kan zwaaien. Blij blij.

Doei

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.