*Nacht van de nacht.

Lieve beste majesteit,

Op zaterdag 26 oktober wordt de Martinuskerk in Weert niet verlicht ivm de “nacht van de nacht” van natuur- en milieufederaties. Zij willen hiermee aandacht vragen voor de schoonheid van de nacht en de gevolgen van lichthinder. De gemeente Weert heeft toen meteen een oproep gedaan aan de inwoners om die avond ook thuis de lichten zoveel als mogelijk te doven.

Nou schieten mijn emoties meteen alle kanten op. Wat mooi, wat goed, wat moeilijk als men het toilet wil bezoeken. Waarom maar één nacht? En wat te doen met dat onderzoek op de Veluwe? Zullen we over tien jaar nog terug denken aan die donkere nacht van de nacht?

Moeten dan niet alle Nederlanders mee doen met ‘de nacht van de nacht’? Ik heb over andere plaatsen niets gelezen. Het is een actie van milieu-federaties. Federatie betekend toch “bond van samenwerkende”. Samenwerkende bonden doen deze samenwerking dan alleen in Weert? Niet in Amsterdam of Soest? Geen muziek of tv aan, geen lampen aan. Alleen iedereen in Weert of Limburg in het pikke-duister. Nee toch? U doet toch zeker ook mee? Uitgerekend 26 oktober is Uw neefje Lucas van Lippe-Biesterveld van Vollenhoven jarig en viert dan zijn 11 verjaardag. Zo gezellig met kaarslicht op de taart.

Ik ga maar weer eens verder, doeiiiiii

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.