**Bezuinigen op rechtsbijstand

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Hiep, hoi ik ben opgelucht omdat ik een mooie uitspraak heb gelezen in onze krant. En wel een uitspraak van Uw zoon, onze koning Willem Alexander. Waar moet ik beginnen? uh….hier…Tijdens zijn kennismakingstournee op de zes Caribische eilanden kwam onze koning met de bus “heel toevallig” een groep boze demonstranten op Bonaire tegen. Soheeey. In Thorn mocht ik als bezoeker niet eens een paraplu mee nemen of mijn auto ergens in de nabije omgeving parkeren. Maar enfin. Koning Willem Alexander en Maxima stapten uit de bus en gingen in gesprek met de boze demonstranten. Bijna allemaal dezelfde demonstranten die hij twee jaar eerder ook al een luisterend oor had geboden toen U en Uw luisterende oren er ook bij waren.

De boze demonstranten vragen aandacht omdat:

1: er sprake is van verslechtering van de levensstandaard,2: de afname van de koopkracht,3: toename van de armoede, 4: onzekerheid over de toekomst en 5: vervreemding van de samenleving aldus een demonstrant.

“Ik hoop dat de koning zijn macht en invloed gebruikt” aldus een van die vertegenwoordigers van de actiegroepen die uitgenodigd waren om op gesprek te komen. Koning Willem Alexander heeft twee dagen de uitdaging om de “meer-afstandelijke bevolking” te overtuigen dat hij een “all inclusive koning” is stond in de krant.

Onze koning had vlak voor zijn vertrek van Bonaire naar Curaçao gezegd: “Ik ben koning van alle Nederlanders, van alle mensen in het koninkrijk”. Eerder had hij op Sint maarten gezegd:”Ik zal als koning u naar beste vermogen vertegenwoordigen”.

En dát…dát zijn toch prachtige woorden waar ik een jippie-gevoel bij kreeg. Woorden uit het toverboek van een fantastische sprookjeskoning. Want nu weet ik dat ik ook mag demonstreren met de zelfde punten als de hierboven. Ik heb toch nog een heel belangrijk punt extra. Namelijk punt 6

Ik zal voor punt 6 even een toepasselijk lied op de achtergrond zetten. Klaar. Muziek loopt. Hier komt punt 6:

Vorige week de 15-de november…toen onze koning elders in het Tropisch Nederlands Koninkrijk op tournee was….hebben 150 advocaten geprotesteerd voor het gebouw van de Tweede kamer in Den Haag tegen de plannen van het kabinet. Ik geloof dat dit ook “boze” demonstranten waren. En nog wel 150 stuks. Boos omdat het kabinet miljoenen wil bezuinigen op de gefinancierde rechtsbijstand. De advocaten vrezen dat daardoor alleen nog rijke mensen toegang hebben tot de rechtsbijstand. Hoe is het mogelijk dat daar zoveel miljoenen op bezuinigd gaat worden???!!!! In deze tijd waar het kabinet gevangenissen wil sluiten waardoor criminelen thuis kunnen wonen met een enkelband om hun enkel, en niet-gevangen-mensen met gemak op straat gezet worden. Dit is een zaak voor een koning die koning is van alle Nederlanders van het koninkrijk. Een koning van alle Nederlanders die hij naar beste vermogen gaat vertegenwoordigen. Een zaak voor de koning om de meer-afstandelijke-bevolking te overtuigen dat hij een All-Inclusive-koning is.

Wilt U deze brief bij Uw zoon op het bureau of nachtkastje leggen? Want ik hoop dat hij als koning zijn macht en invloed gebruikt om hier een stokje voor te steken.

Fijne dag, Doei.

©missie M.

1 reactie op “**Bezuinigen op rechtsbijstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.