*Ontslagvergoeding

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik weet dat U druk bezig bent met verhuizen maar dit moet ik echt even kwijt en niet zomaar aan de eerste de beste. Nee ik wil het tegen U vertellen. Ik probeer het al een paar dagen maar telkens weigert mijn pen. Ik weet niet goed hoe ik dit bespreekbaar moet maken. Kijk het zit zo:

Bankiers van de Rabobank hadden zich aan fraude schuldig gemaakt. De Rabobank kreeg daarom boetes tot 774 miljoen euro. Rabobankbestuurder Sipko Schat die hier verantwoordelijk voor was werd ontslagen. En toen gebeurde het, mijn pen weigerde. Rabobank schakelde een ‘arbiter’ in die de vertrekpremie moest vaststellen. En die arbiter vond een jaarloon van 884.000 euro een “redelijke” afvloeiingsregeling. De ontslagvergoeding is nog hoger dan de boete die opgelegd is. Dat is geen ontslag als U het mij vraagt maar een beloning. Een jaarsalaris van 884,000 euro…dat krijgen ze dus normaal elk jaar….dat is toch niet normaal.

Dat klinkt als: Ik rij door rood licht en ram een straatlantaarn, die vervolgens helemaal afbreekt. Meneer agent houd me staande en geeft me een bekeuring…. die hij dan zelf betaald, en ik krijg nog een jaar lang elke maand een bos bloemen thuis bezorgd….maar niet zomaar een gewone bos bloemen.

Zuchttttt…………gaaapppp…..Welterusten.

©missie M.

1 reactie op “*Ontslagvergoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.