***Parfumgeurtje

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Ik ga het nu niet hebben over het “Thank You Beatrix-feest” want dat feest stond al lang en breed in de belangstelling. U had 2,5 miljoen kijkers en daar was ik er één van. Even moest ik wegzappen toen ik dat lachende gezicht van de heer Rutte zag, dat was me net wat teveel “Thank Tou”.

Ik ga het vandaag niet over ‘zeur zeur’ hebben. Neeeheee ik ga het hebben over een speciaal geurtje. Het stond in onze krant. Het is een parfumflesje met een dop dat een trechtertje is. Want….aan dit geurtje moet men 10 druppels urine toevoegen voor het persoonlijk tintje…geurtje niet kleurtje bedoel ik. Het moet dan Uw eigen urine zijn en niet dat van een of andere burgemeester, koetsier of hofdame….dat zou niet meer zo persoonlijk zijn natuurlijk.Tien druppels dus en geen druppel meer.

Ik wist wel dat urine gebruikt werd in de farmaceutische industrie….maar dat was altijd ver-van-de-bed-show…, de “wat-je-niet-ziet-bestaat-niet-gedachte”. En die urine word vast gesteriliseerd, ontsmet, en mooi-gemaakt-verpakt. Een uitvinding waar Wubbo Ockels vast voor naar de maan is gevlogen. Maar urine ‘puur, onverdund, zonder conserveermiddel, en rechtstreeks’ toevoegen? Getsie.

Als we van het toilet komen, een plasje hebben gedaan, wassen we onze handen….Jawel…en dat handen wassen doe je niet zomaar.

O wat ruik je lekker, wat heb je opgesprietst? Peety van O’driu. Wedje dat geen enkele kamerdame of hofdame stiekem aan Uw parfum zal gaan.

Urine opvangen doe ik alleen als ik me ziek voel en de dokter zegt “breng je plasje mee”. Ik doe het dan in een goed sluitbaar potje en dan nog twee plasticzakken er omheen. En twee keer in mijn leven ving ik het op om in een fles te doen….dat waren de grote flessen van Moeders-voor-Moeders. Nee nooit om het in mijn parfumflesje te gieten.

Men zou denken dat het een bezuinigingsmaatregel betreft….maar dat kan het nooit zijn met die vraagprijs. Hoe gaat men dit geurtje testen in de winkel? Testen zal toch moeten vind ik, want het flesje parfum, dat zonder die tien druppels eigen urine on-af is, ….of tja dan mist het net dat speciale persoonlijk tintje, ….kost 150 euro.

Ben ik nou ouwerwets of gewoon heel voorzichtig?

Doei.

©missie M.

2 reacties op “***Parfumgeurtje

  1. Bah, bah maar goed dat we niet weten wat er in parfum zit. Missie je hebt het weer schitterend verwoord, zoals alleen jij dat kan ♥

    • Lieve Inge, Dank je voor het compliment.
      Ik ben maar een leek op schrijversgebied. Ik zou een schrijverscursus moeten volgen maar dat is er helaas nooit van gekomen.
      doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.