*Goud voor Jorrit

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Zag U Jorrit en zijn coach vanavond bij DWDD ?

Jorrit won goud met grote voorsprong van Sven. Sven was bitterzuur omdat hij daardoor zilver won op de 10 km. Hij klaagde na de finish dat hij tijdens die wedstrijd pijn in zijn rug had enz. Du’h, Jorrit was gewoon sneller dan Sven. Enfin, wat staat er dan op de voorpagina van de krant “weer geen goud” terwijl Jorrit op een prachtige manier goud had gewonnen. En De Jong superblij met brons was. Draait het dan allemaal om één sporter? Het had zo mooi gestaan als er op de voorpagina stond:  “Hiep hoi, goud voor Jorrit”. Die jongen was verpletterend winnaar geworden, net zoals Jorien.

Dan de achtervolging-wedstrijd. Vier personen worden gekozen, waarvan de gouden-winnaar-Jorrit op de reservebank moest en daardoor dus niet mee kon doen. Terwijl Sven toch zo’n last van zijn rug had ???? De coach van Jorrit informeert nog met de woorden ” ik hoop toch wel dat hij mee mag doen”, waarop hij als antwoord krijgt “nee dat ligt te gevoelig”. Drie keer raden voor wie dat gevoelig kon zijn. Voor Sven? Voor zijn familie? Voor zijn fans ? Voor de makers van reclamefilmpjes waarin Sven en zijn moeder de hoofdrol spelen? En Jorrit dan? De familie van Jorrit? De fans van Jorrit? De echte sport? Wat word sport dan toch een bedorven spel als het zo gaat.

Kan U geen goed woordje doen bij de koning? Dat er een regel in het wetboek word toegevoegd. Dat sport op deze manier niet sportief is. Als Sven niet blij is met zilver en daarom de gouden winnaar op de bank moet blijven zitten…..Dat is net zoiets als wanneer Toos verkozen word tot ‘miss World’ bij de miss World-verkiezing, omdat de echte miss World in haar slaapkamer word opgesloten en niet met de verkiezing mag mee doen. Nee dat is geen eerlijke sport.

Doei.

was getekend, ©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.