-Geen spijt van biertje

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Potjandriedubbeltjes nou las ik vanmorgen de krant en daarna werd het één lege vlek…ik werd wakker onder mijn bureaustoel…die draaide nog na, dus het moet een fikse klap zijn geweest toen ik van de stoel viel. Ik ging meteen mijn gezicht bekijken in de spiegel. Gelukkig geen schrammen of bulten. Wat was er gebeurd?

Nu weet ik het. Toen ik in de krant het stukje las van “Geen spijt van biertje met Poetin”. en dan bij de woorden van Mark Rutte “Als wij alleen bier mogen drinken met mensen met ons niveau mensenrechten, wordt het behoorlijk eenzaam”.

OOOhhhoooooo daar ga ik weer…………..au…

Een biertje drinken met de president die een anti-homowet heeft is geen punt voor onze premier….maar een biertje drinken met diezelfde president omdat hij zijn leger naar de Krim heeft gestuurd ….dat kan niet volgens Rutte.

Rutte noemt het binnenvallen van de Krim en het beïnvloeden van het referendum over de onafhankelijkheid van de Oekraïense deelrepubliek `ernstige feiten die niet onbeantwoord kunnen blijven`.

Oekraïne en de Krim liggen niet met mekaar overhoop las ik gisteren. Of dat echt zo is weet ik niet. De EU wil Oekranïe bij de EU hebben, maar de Krim is onafhankelijk en zou dus niet mee hoeven…volgens mij. Omdat de Krim vroeger (vóórdat iemand het als cadeautje meende weg te geven) bij Rusland hoorde hoeft de Krim niet lid te worden van de EU en daarom stuurt Poetin zijn leger er naar toe…als U het mij vraagt…. Ik kan hem eigenlijk goed begrijpen. De voormalige Belgische premier Guy Verhofstad van de EU gaat op Kiev wat loze beloftes roepen..(terwijl de EU eens eerst voor eigen deur moeten vegen)..meneer Guy heeft een tolk nodig om het volk toe te spreken. Als God had gewild dat de ex-Belgische premier Guy Verhofstad er bazig rond kon lopen dan had hij hem wel de kennis van de taal gegeven.

Als Poetin onaangekondigd een voetbaltoernooi zou organiseren op….pakweg de Nederlandse Antillen….jahaaaa dan weet ik zeker dat het “prijs” was. Ik vraag me hardop af waarom de EU het bijna failliete Oekraïne bij de EU wil hebben. Is het een soort monopoly of machtlust

Trek de koning-voorzitter-van-de-Raad-van-State eens aan zijn mantel en roep dan “Kijk uit, kijk uit, want dit gaat niet goed aflopen´. Nederland is toch zeker niet net zo gek als oorlogvoerende landen. Dan nog liever een biertje dan een bommetje…..want als we oorlog moeten voeren met mensen van oorlogniveau dan word het een behoorlijk koud, kil en eenzaam biertje`.

Doeiiiiiiiiiii

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.