**Cameratoezicht

Lieve beste Majesteit,

Ik las ongeveer een week of twee geleden dat in Sittard-Geleen camerabewaking gaat komen. Net zoals in Heerlen waar 140 camera’s het uitgaansleven bewaken. Tja…ik zat even in de  “zonder commentaar-fase”. Wat moest ik hier van vinden? Eigenlijk wel een veilig gevoel…maar ik moet niet steeds denken dat er drie agenten in de controlekamer via een video-wall met twintig monitoren alles in de gaten houden, zelfs kunnen zien wanneer ik in mijn zakdoek snuit. Het hoofd-cameratoezicht zei in de krant: “ik weet waar ik op moet letten, je krijgt oog voor mensen met verdacht gedrag”.

En dát is ut um nou net. Zodra ik weet dat er een camera op me gericht is ga ik een afwijkend gedrag vertonen. Ik zet grote opengesperde-ogen op, een continu verbaasde blik, een rare krampachtige glimlach, ik begin onhandig te worden, struikel over mijn eigen voeten, ik stoot mijn hoofd, mijn armen krijgen een rare zweefhouding, mijn handen gaan zwaaien, mijn schouders zijn omhooggetrokken tot naast mijn oren, mijn kleren blijven overal aan hangen. Ik begin te stotteren. Ik laat mijn handtasje vallen, ik bots tegen iedereen op….Ik word vast opgepakt.

Maar als iemand mijn tasje afpakt en leeg rooft…dan ben ik blij als er ineens een politieman op snelle fiets de dader te grazen neemt. Als ik per ongeluk onder een scooter terecht kom ….of onder een auto…dan ben ik blij dat ik getuigen heb. Als de agent niet live aanwezig kan zijn dan graag via het schermpje.

Ik vind het dus goed, maar ze moeten me niet vertellen waar de camera’s hangen…..of toch? En als ik raar op de film sta te “klungelen” wil ik graag dat dit snel gewist word.

Doeiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

1 reactie op “**Cameratoezicht

  1. Dat is wel verdacht gedrag, maar of het agressief is? 🙂
    Big Brother is watching: steeds meer.
    Ik kijk nu naar de mussen die aan mijn mezenbollen zitten te smikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.