*Berlusconi misschien toch huisarrest

Lieve beste Majesteit,

Hoe was U dag vandaag? Druk vanwege Bevrijdingsdag?

Ik moet U echt even iets vertellen voordat ik mijn tanden ga poetsen en slapen ga.En dan zet ik als achtergrond een muziekje op…even denken…El Condo Pasa van Simon and Garfunkel. Lijkt me leuk vanwege het gitaargeroffel, trommelgetrommel en fluitegefluit.

Ik had U pas geleden vertelt over de 52 dagen taakstraf van Silvio Berlusconie in een Verzorgingstehuis in plaats van 4 jaar celstraf in een “Bewaringstehuis”. Maar nu heeft de rechtbank zich bedacht omdat Berlusconie in een tv-interview de 4 jaar celstraf vanwege zijn belastingfraude een “Staatsgreep” noemde. En over de taakstraf zei hij dat “het belachelijk was om te denken dat ik opnieuw opgevoed kan worden door een taakstraf“. Vanwege die uitspraken onderzoekt de rechtbank of Berlusconi alsnog huisarrest krijgt in plaats van taakstraf.

Nou vraag ik me af…was dit een schrijffout? Of zie ik iets over het hoofd?…heb ik iets gemist? Berlusconi huisarrest? Dit heeft toch niets te maken met “Bevrijdingsdag” ?

Eerst was de eis: celstraf…4 jaar lang, dus 7 dagen per week, 24 uur per dag celstraf. In zo’n zwart/witte gestreepte gevangeniskostuum.

Daarna werd het geen celstraf maar taakstraf, omdat hij er zelf om vroeg. 1 jaar lang, 1 dag per week=maar 52 dagen per jaar, of te wel 8 uurtjes per dag taakstraf in een verzorgingstehuis.

Na zijn uitspraak op tv is de taakstraf van de baan en krijgt hij misschien “huisarrest”. Huisarrest !!?? “Huis” zoals “home” ? Home, waar de sofa, de koelkast en tv staat? … word hij behandeld alsof hij een standje van zijn ouders heeft gekregen omdat hij te laat thuis was van de fuif.

En dan blijft Simon en zijn vriend Garfunkel maar zingen “I’d rather be a sparrow than a snail” Yes I Would, If I could, I Surely Would. I’d rather be a hammer than a nail

Yes Yes I would Too. Ik ga slapen.

Welterusten,,doei.

PS.In de krant van 10-05-2014 stond dat Berlusconie de dag ervoor (09-05) al voor de eerste keer had gewerkt in verpleeghuis Sancra Famiglia in Milaan. Veel journalisten waar naar het tehuis gekomen maar Berlusconie heeft zwijgplicht net zoals het personeel en vrijwilligers in verpleeghuizen dat ook hebben. De ex-premier moet er een jaar lang elke week minstens 4 uur werken/mensen met alzheimer bijstaan. Een jaar lang minstens 4 uur per week werkstraf in plaats van 4 jaar celstraf.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.