-Financiële prikkel

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil niet…Ik wil het helemaal niet hebben over dat artikel in de krant waarin stond dat asielzoekers eerder terug gaan als ze meer geld krijgen. “Een financiële prikkel is goedkoper dan gedwongen uitzetting” stond er boven met vetgedrukte letters, ik vind het een grote ergernis en wil er liever niet over praten. Als ze meer geld mee krijgen kiezen afgewezen asielzoekers vaker voor een vrijwillige terugkeer naar hun thuisland. Het WODC van het ministerie van veiligheid en justitie heeft daar onderzoek naar gedaan. Asielzoekers die onrechtmatig in Nederland verblijven en terug moeten….willen niet, maar als ze “meer” geld krijgen gaan ze wel.

Ik wil het al helemaal niet hebben over die té grote toestroom asielzoekers die de laatste tijd Nederland binnenstromen. Teeven noemt de situatie alarmerend en de woorden: “als het zo doorgaat hebben we er aan het eind van het jaar 65.000”. Hij denkt dat bij deze toestroom sprake is van georganiseerde mensensmokkel. (????) Het Openbaar ministerie, de marechaussee en de nationale politie doet onderzoek. (…dat zal wel) En hij vraagt iedereen ogen en oren open te houden voor signalen dat op mensenhandel duid. (de bezorgdheid moet natuurlijk “echt” lijken) Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is druk bezig om nieuwe locaties te vinden….en eigenlijk raar dat ik dezelfde dag al foto’s zag van tig spiksplinternieuwe wasmachine’s in een leegstaande kazerne en opvanghuizen die al klaar én verbouwd zijn voor de eerste asielaanvragers. Ook zag ik foto’s van jonge mannen in mooie sportieve kleding die met hun mobieltje foto’s knipten van de plaats van bestemming. Ondertussen proberen de diensten de migratiestroom naar Nederland te stoppen las ik. Er zou mobiel toezicht in grensgebieden de afgelopen weken flink zijn toegenomen. Ik ben afgelopen week de grens overgestoken..op de fiets en…er was al jaren geen toezicht en als het toezicht sinds kort flink is toegenomen dan is er nog steeds niks. Nee ik zag niets van toezicht. Dit moet in een aantal maanden volstrekt getackeld zijn. Dit zijn aantallen die niet te behappen zijn voor Nederland aldus Teeven in de krant van 15 mei jl.

Mark Rutte schreef gisteren dat ons land de grote toestroom van 1000 asielzoekers per week niet aan kan. Het ontwricht onze samenleving zei hij.

Heeft Nederland last van vergrijzing of van dé financiële prikkels?

Doei.

©missie M.

 

1 reactie op “-Financiële prikkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.