*Koning Albert en koningin Paola

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Ik zat te wachten op de bank. Er zou vanavond een interview met koning Albert en koningin Paola van België op tv komen ter gelegenheid van de 80-ste verjaardag van de sympathieke koning Albert. Het interview zou gaan over zijn jeugd, zijn huwelijk, toen hij verliefd werd op Paola, en 20 jaar koningschap…Koning Albert zou de vraag over de 46-jarige jonkvrouw Delphine Boël ook beantwoorden. Heeft koning Albert een relatie gehad met de moeder van Delphine, barones Sybille de Selys Longchamps?….is Delphine nou wel of niet een buitenechtelijke dochter van koning Albert? ….Is hij wel of niet bereid om DNA af te staan voor een vaderschapstest? ….maar er kwam niets op tv over dit interview. Ik heb meermaals de gegevens in de krant vergeleken met het programma op tv. Hoe kan dat nou? Is dit interview “onderschept”? Of is de Belgische tv-zender op een Belgische tv een andere dan de Belgische tv-zender op een Nederlandse tv?

In de krant stond wel dat het “hommeles” is in het koninkrijk België omdat koning Albert en zijn vrouw dit interview hebben gedaan zonder medeweten van hun zoon koning Filip. En dan ook nog alleen in de Franse taal. De Nederlandstaligen voelen zich hierdoor beledigd. Maar die taalkeuze lag vast niet aan de koning. Daar was een reden voor. De journalist Pascal Vrebos ‘die het interview deed’ kent geen woord Nederlands en hij wou geen co-interviewer naast hem. Slap excuses van die journalist vind ik. De koning had ook kunnen zeggen “ik ben de koning en jij bent de journalist” het draait niet allemaal alleen om jou, zorg maar eens eerst dat je de Nederlandse taal beheerst of anders komt er een co-interviewer naast je te zitten”.

Kan U koning Albert of zijn “informatieverstrekker”  opbellen en vragen wanneer het interview word uitgezonden? En kan U tegen Delphine zeggen dat Caroline Tensen het programma DNA-onbekend presenteert…en misschien kan koning Filip dan “zonder medeweten” van zijn vader-de-koning mee werken aan dit “interview”…dat voornamelijk alleen in Nederlandse taal zal plaats vinden.

Welterusten, doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.