**Poeplied van Unicef

Lieve beste Majesteit,

Het moet er toch van komen…Ja…ik heb lang gewacht om daar over te ‘reppen’ omdat het een gevoelig onderwerp is…maar ik hou het niet meer vol.

Ik lees al langere tijd over de verkrachtingen/groepsverkrachtingen in India. Vrouwen worden verkracht en vermoord als oud-vuil. In de krant van 3 juni las ik dat een 22 jarige vrouw naakt in een veld in Uttar Pradesh was gevonden, verkracht en vermoord. In de buurt Badaun waren een paar dagen daarvoor twee nichtjes van 14 en 15 jaar door meerdere mannen ontvoerd, verkracht en opgehangen aan een mangoboom.Vorige week was een 19 jarige Indiase vrouw verkracht en opgehangen. De week daarvoor het zelfde met een 40-jarige vrouw Ook in de deelstaat Uttar Pradesh. Dan heb ik het nog niet over die andere verkrachtingen in bussen, openbare gebouwen, openbare toiletblokken en op straat. Ja zelfs openbare toiletblokken die in Sungitas zijn geplaatst bieden geen of niet genoeg bescherming. Vreselijk.Vreselijk.

Ik vraag me dan af “Ja hallo word hier niets tegen ondernomen?” Is een vrouw zo weinig in tel in India?

Maar 7 juni 2014 las ik dat Unicef een campagne start. God-zij-dank dacht ik. Eindelijk gaat iemand die boeven vangen.Toen ging ik het artikel lezen….waar gaat deze campagne over? Momentje, ik moet even een slokje water drinken want ik krijg een brok in mijn keel. Unicef komt nu met een poeplied en een speciale campagne om op het chronische tekort aan wc’s te wijzen. Met grote letters “WC kan in India vrouwenleven redden”. Ik moet toe geven het is een speciale campagne van Unicef. Er staat: Om kinderen te informeren over het belang van toiletgebruik en hygiëne, zal Unicef met scholen moeten samenwerken om toiletten te bouwen en te onderhouden.

Er zijn toiletblokken geplaatst maar van de meeste toiletten zijn de deuren verrot. Er is geen water en geen privacy. Duizend bewoners maken gebruik van zestien toiletten. Ik denk “er is vast gevaar voor buiktyfus en ziektes veroorzaakt door poep, door slechte hygiëne”. En het is gevaarlijk om in het donker de behoefte buiten te deur te doen omdat men niet kan zien waar je de drol neer draait en voor je het weet sta je met je blote voeten midden in een drol van een ander.

De gemeente heeft 730 miljoen gestoken in de eerste metrolijn, en in de sloppenwijk zonder riolering is “nu” een toiletblok geplaatst door de overheid las ik. Wel vaag dat er al gesproken word van verrotte deuren als die nu pas geplaatst zijn. Voordat de Overheid de toiletblok plaatste maakten de bewoners gebruik van een lager gelegen veldje. Ondanks de stank op dat veldje kiezen de bewoners toch nog liever het veldje voor hun ‘boodschap’ in plaats van de toiletblokken. Vanwege privacy doen de vrouwen hun behoefte in het donker op dat slecht verlicht veldje….En daar zijn ze een makkelijke prooi voor mannen die hen dan lastig vallen.

Deze vrouwen hebben geen poeplied nodig, deze vrouwen hebben een stroomstootwapen nodig, plus een zelfverdedigingscursus. Deze vrouwen hebben politieagenten nodig, deze vrouwen hebben een fatsoenlijke aanpak van de overheid nodig. Zet desnoods een rosé emmer of pispot naast het bed en kieper die de volgende ochtend uit over het veldje….in een gat in de grond….of over die lastig-vallende mannen.

Een…twee…drie…vier…vijf…zes….Ik ga buiten even afkoelen…doeiiiiiiii

©missie M.

ps. proficiat met de 8-ste verjaardag van kleindochter Zaria gravin van Oranje-Nassau

2 reacties op “**Poeplied van Unicef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.