**De nieuwe Spaanse koning, Felipe VI

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

De 76-jarige Spaanse koning Juan Carlos is vorige week woensdagavond afgetreden en heeft afgelopen donderdag 19 juni de troon aan zijn 46-jarige zoon Felipe VI gegeven. Op één dag kreeg de nieuwe koning het “bevelhebber-van-de-strijdkrachten-sjerp”, legde de eed af, waar zijn vrouw Letizia en hun dochters Leonor en Sofia bij waren en hield een prachtige toespraak. En hoppa Spanje heeft een nieuwe koning.

In onze krant stond: Hij beloofde “te luisteren, raad te geven en te dienen”. Hij heeft zich voorgenomen een moderne koning in een Spanje dat een eenheid is te zijn. Hij zei: We passen allemaal op basis van gelijkheid, in dit Spanje dat één en verscheiden is”. Die streeft naar “een vernieuwende monarchie voor een nieuwe tijd. De kroon moet dichter bij de mensen komen en hun respect winnen, transparant zijn en de samenleving dienen”.

Majesteit, wat een geweldige koning, prachtig koningspaar..prachtig koningsgezin…wat een mooi kostuum met sjerp, en vooral wat een mooie toespraak, een prachtige belofte. Hiep hiep hiep Hoera voor de koning van Spanje. Olé.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.