*Mooie Margriet

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Allereerst proficiat met de 9-de verjaardag van kleindochter Alexia.

Zoals Ik U gisteravond al schreef was ik vandaag op zoek gegaan naar een mooie Margriet. Daar stond ze mooi te wezen in het zonnetje. Ik hurkte bij de bloem en vroeg me in gedachte af: “moet ik deze bloem kaalplukken om mijn raadpleging over ja-of-nee een brief schrijven?” Ik gaf zelf het antwoord “nee, ik wacht wel tot dat ze bijna versleten is”.

Over Margrieten gesproken….Ik hoorde dat Pieter-Christiaan, de zoon van Uw zus prinses Margriet, vicevoorzitter word bij het Nederlandse Rode kruis. Zijn moeder is al jaren lang erevoorzitter bij het Rode kruis zoals U als zus het één-na-allerbeste-weet. Nu was ik nieuwsgierig geworden hoe groot het verschil is tussen vice en ere.

Vicevoorzitter= is ondervoorzitter.

Erevoorzitter=iemand die voorzitter van een bestuur is geweest en wegens bijzondere verdiensten de titel van voorzitter houdt zonder de verplichtingen van die functie verder te hoeven vervullen.

Zo dat weten we dus ook weer. Ik heb mijn nachtpon al aan en mijn tanden zijn gepoetst. Ik wens U een fijne nachtrust, doeiiiiiiiiiii

©missie M.

3 reacties op “*Mooie Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.