**Veldslag in Brazilië

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het was spannend gisteravond hé toen ons Oranje tegen Brazilië voetbalde. Maar wat een veldslag. Wesley die al geblesseerd was voor dat de wedstrijd begon, Robben die er flink van langs kreeg…en dan nog de gele kaart kreeg, Blind die op een brancard afgevoerd moest worden, Kuijt met een bloedende hoofdwond, Van Persië die een zwiep maakte over het been van een Braziliaan, een zwiep wat iets weg had van een salto mortale. Dan nog de jonge Clasie die ook op een brancard afgevoerd moest worden. Onze voetballers kregen het flink te verduren.

‘Was er dan geen scheidsrechter op het veld’ hoor ik U denken. Jawel die was er..Zijn naam: Djamel Haimoudi….ik heb lang gedacht óf hij is omgekocht door de Braziliaanse voetbalmaffia óf hij moet hoognodig naar Spec*savers. Het ging er raar aan toe. Zelfs de grensrechter ging een keer over de lijn.

Maar desondanks hebben ze gewonnen. En hoe. Ze kregen brons maar ze hebben goud-met-wimpel verdiend. Wat een goed team hadden we dit jaar. De kameraadschap onder elkaar. Geweldig.

Vanavond Argentinië tegen Duitsland. U weet, ik had gehoopt dat Nederland tegen Duitsland had gemogen…en dat ze dan flink zouden winnen. Maar nu hoop ik dat Duitsland wint. We zullen het zien.

Doeii.

©missie M.

 

3 reacties op “**Veldslag in Brazilië

  1. Het is maar goed dat ik niet gekeken heb naar de wedstrijd, alleen naar het einde. Ik zag veel mannen mank lopen en dacht al dat het een zware strijd geweest moest zijn.
    Ik hoop ook dat Duitsland wint 🙂

  2. Ik was zo blij dat de jongens gewonnen hebben. Hun blijdschap was mooi en de knuffels van de notabelen erg goed om te zien. Gelukkig niet zo stijf meer als vroeger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.