*Vreugde en verdriet op één dag

Lieve beste Majesteit,

Vreugde en verdriet op één dag.

Ik wou U vanavond vragen wat Uw zoon koning Willem vond van de heropening van de autofabriek in Born te Limburg? Geen lint hoeven knippen, maar het gastenboek tekenen was de officiële opening vanmiddag. De fabriek hoopt dit jaar 50.000 mini’s te maken, en vanaf 2016 hoopt Nedcar er de Mini Countryman te maken. Als dat allemaal goed gaat komen er misschien 1000 extra banen bij. Mooi.

En dan lees ik zo net dat er een vliegtuig is neergestort. Het vliegtuig was vanmiddag vertrokken vanuit Amsterdam met doel Kuala Lumpur. Neergestort in Oekraïne. Er zaten 295 mensen in, waarvan 154 Nederlanders. Verschrikkelijk Verschrikkelijk. Nu ben ik even “van slag” en wil iedereen die in spanning zit of verdriet heeft veel sterkte wensen.

Welterusten

18 juli:ps. Ik hoorde vanmiddag premier Mark Rutte op de persconferentie. Hij wil dit tot op de bodem uitgezocht hebben en de schuldige straffen. Vooraf speculeren wil hij niet. Heel wijs en verstandig. Voor de eerste keer vond ik premier Rutte een echte premier en geen giechelbek. En ik hoorde dat het aantal Nederlanders 192 is. Wat een groot leed. Sterkte allemaal.

©missie M.

 

 

3 reacties op “*Vreugde en verdriet op één dag

  1. Over gastenboeken gesproken: toen ik in 2002 in Zuid-Afrika was, in Knysna, kwam ik in een restaurant met specialiteiten van het land zoals springbok-, kudu-, krokodil-, struisvogelvlees en heerlijke groenten.
    De eigenaar liet ons trots het gastenboek zien dat een paar maanden eerder getekend was door Prins Willem-Alexander. Hij had geschreven: It was a meal fit for a King! (Een maaltijd passend voor een koning.) Hij was daar samen met Maxima op vakantie geweest. Zijn tante Irene woont in ZA.

    Wat erg van dat vliegtuig. Vooral dom!!

  2. “It was a meal fit for a King” ? 😉 Maar hij was toen nog geen ‘king’. Maar nu ben ik wel nieuwsgierig wat hij in het gastenboek bij Nedcar heeft geschreven. Ik vind de mini een echte leuke auto. Zal de koning nu geschreven hebben dat de mini “fit for a king is”? Maar is de king wel fit for a mini?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.