*medeleven koningspaar

Lieve beste Majesteit,

Ik heb wel al een paar keren Mark Rutte zijn zegje horen doen over de onderste steen  boven, feiten boven tafel, en de beste mensen naar Oekraïne om de ware toedracht te onderzoeken. Ik vond dat hij gegroeid was in zijn rol als premier..

Ik vind het verschrikkelijk dat 18 juli 2014 zoveel onschuldige Nederlandse mensen zijn verongelukt. Mark heeft duidelijk gesproken tijdens de persconferenties, maar ik mis U. Ik weet zeker dat U allang een paar wijze woorden had gesproken tot Uw volk als U nog koningin was geweest. Ons koningspaar heeft vrijdagmiddag de volgende woorden in het register geschreven;

Vele duizenden mensen in ons land en daarbuiten rouwen om het verlies van familieleden, vrienden, collega’s, klasgenoten en bekenden. In onze gedachten zijn wij bij hen. Met allen die getroffen zijn leven wij intens mee.”

Toen U de troon af wou geven kwam U live op tv om dit aan ons te vertellen. Met prinsjesdag zit het volk voor de tv om te luisteren naar de troonrede, ook al weten we van te voren al hoeveel gaatjes van de riem er ongeveer aangetrokken moeten worden, maar we luisteren, en op nieuwjaarsdag luisteren we naar de nieuwsjaarsrede, elk jaar weer. Met koninginnedag/koningsdag zwaaien we als de beste naar ons koningspaar. En we zijn muisstil als ons koningspaar een krans legt op dodenherdenkingsdag…..maar waar zijn jullie nu? We zitten bij de tv, we luisteren, we kijken, we pinken menige traan weg, en we zijn muisstil. Ik mis ons koningshuis als rots in de branding. Ik ga het liedje van ‘De Dijk’ opzetten “Kan ik iets voor je doen?’ ……

Welterusten,

ps. 21 juli 2014 17:10 uur

Beste koning Willem Alexander,

Wat een mooie indrukwekkende oprechte toespraak heeft u gedaan voor de nabestaanden en alle mensen van dit land. U had die dag met de nabestaanden gesproken en U voelde hun verdriet. Ik maak een buiging uit respect.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.