-Geachte minister I. Opstelten

Omgeving rampplek MH17 nu niet veilig

Nieuwsbericht | 27-07-2014

Het team van 30 Nederlandse forensische experts heeft op dit moment geen veilige doorgang naar de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne.    ………

Geachte Ivo Opstelten,minister van veiligheid en justitie,

Ik las bovenstaande nieuwsbericht en dacht “help, help er word gevochten, het leger van Oekraïne gaat in de aanval tegen een deel van het eigen volk, de separatisten, terwijl er een staakt het vuren zou zijn zodat onderzoekers hun werk goed zouden kunnen doen.

Tjonge jonge jonge waar gaat dat heen? Ik wil iets doen?  Wat kan ik doen? Wie kan ik vragen stellen? “waar is onze minister van veiligheid?” Ik ging op zoek op internet. Hebbes; Ivo Opstelten minister van veiligheid en justitie.

Een foto van een paar jaar geleden schat ik zo, met de woorden: Hier sta ik voor :Zichtbaar, gezaghebbend en doortastend optreden van politie en justitie is ontbeerlijk voor het vertrouwen in de rechtsorde. Ik maak me sterk voor een daadkrachtige politie, met voldoende mensen en mogelijkheden, op dat Nederland veiliger wordt”

Ik vind u helemaal niet zo zichtbaar…nee. Maar u schrijft iets over “vertrouwen in de rechtsorde”. Ontbeerlijk ook nog.  Aangezien u dit jaar 70 bent geworden weet u vast te vertellen waar dat vertrouwen in de rechtsorde ligt. Is er een bepaalde aanpak nodig? Een systeem dat altijd werkt? Zijn er lesboeken te koop over “vertrouwen in de rechtsorde”  met het plan-van-aanpak-stappenplan”.

Zullen we voor de “goede orde” maar eerst een paar kaarsjes aan maken?

Welterusten.

©missie M.


 

2 reacties op “-Geachte minister I. Opstelten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.