-Vrijspraak Berlusconi in Rubygate

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Het bericht over Berlusconi’s vrijspraak is een beetje ondergesneeuwd maar toch wil ik graag terug komen op dat krantenartikel van 19 juli 2014.

“Berlusconi is ontroerd” staat er bij een foto waar Silvio Berlusconi opstaat alsof hij op sollicitatiegesprek gaat bij madam Tussaud.

Vorig jaar kreeg hij 7 jaar gevangenisstraf opgelegd vanwege betalen van een minderjarige prostituee én machtsmisbruik. Het gaat hierbij om de van Marokkaanse afkomst nachtclubdanseres Karim El Mahroug. Ze had de bijnaam Ruby Rubacuori en zij was één van Berlusconi’s escorts op feestjes die Silvio in zijn villa hield. Op het moment dat ze op een “bunga bunga seksfestijn” van Berlusconi was was ze minderjarig. Toen Ruby gearresteerd werd wegens diefstal gebruikte Silvio zijn macht om haar vrij te krijgen en beweerde hij dat Ruby een nicht was van de toenmalige Egyptische president Hosni Mubarak.

Die arme Silvio toch. Hij word vaak aangeklaagd. Terwijl hij zijn straf van vier hele uren per week wegens fraude “uitzit” als vrijwilliger in een verzorgingstehuis, staat hij in Napels terecht voor het omkopen van politici. Maar nu…nu is hij ontroerd en geëmotioneerd door de vrijspraak in de Rubygate, en prijst hij de rechters in Milaan voor hun “bewonderingswaardige evenwicht en scherpzinnigheid”. Hij heeft volgens eigen zeggen “geleden” onder de valse beschuldigingen. Ik vraag me nu wel af of die scherpzinnige rechters ooit op een bunga bunga festijn zijn geweest.

Zal Silvio dan niet bewonderingswaardig geëmotioneerd zijn geweest vanwege die vier uurtjes vrijwilligerswerk in plaats van vier jaar gevangenisstraf ?…want die vier jaar plus de zeven jaar die nu vernietigd worden hadden het bewonderingswaardige evenwicht van Silvio behoorlijk geëmotioneerd ontroerd denk ik. Misschien dat Hosni Mubarak dan op de koffie en gebakken koek zou komen.

Majesteit, ik vind het allemaal gebakken lucht. Hoe kan het dat zulke hoge-Pieten-mensen overal vrijspraak voor krijgen?

Welterusten, doei.

©missie M.

1 reactie op “-Vrijspraak Berlusconi in Rubygate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.