*Sinterklaas is in het land

 

Lieve beste Majesteit,

Sinterklaas is weer in ons land. Dusss…vanavond onze schoenen bij de haard of verwarming zetten…met een wortel er in.

Heeft U ook naar de intocht van Sint gekeken? Op tv. Het deed me denken aan het bezoek dat U vorig jaar op Koninginnedag in Limburg had. Het ene kunstje na het andere in raptempo. Majesteit…als kind keek ik altijd op tegen de schoorsteenroetzwarte Pieten. Maar de Pieten vandaag in Roermond…ja sorry ik vond het kluns-Pieten met een hoog hypergehalte.Wij kregen als kind om veel minder een mep met de roe. Een zwarte Piet is oplettend en slim. Hij weet wat goed of fout is, en gaat heus geen geld over straat gooien als ware het pepernoten.Het leken wel onhandige Stan-nen en Laurel-len. Behalve de kunst-jes-Pieten. Sinterklaas is dan wel oud grijs en wijs….nou weten we ook waarom hij zo grijs is…..Ik zal nu vast wel in het grote boek staan.

Ik zet de schoen, leg er een extra wortel in voor het paard, want die deed nog het beste zijn best, en leg er een briefje in met de woorden “ja, sorry hoor”.

doeiiiiiiiiiiiii

©missie M.

4 reacties op “*Sinterklaas is in het land

    • O leuk Inge, en anders kan men de helft in de soep doen en de ander helft aan het paard geven, want die krijgt vast erg veel wortels in deze tijd. 🙂

  1. Pffff..wat een nacht…! Zo meteen naar het politiebureau, aangifte doen. Inbraakpoging hier thuis…Terwijl ik lag te slapen!!! Ben er wakker van geworden en ben ze nog achteraan gegaan. 1 blanke man droeg een rode jas en hoofddeksel en 2 andere waren donker… Die met rood liep niet zo snel dus hebben ze hem op een paard gezet… Via de daken zijn ze ontkomen! Bij mij hebben ze alleen een wortel gestolen! Maar ze komen nog terug riepen ze..
    [= gejat hahahaha]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.