*Das wort zum sontag

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Vroeger keken we veel naar de Duitse tv-zender. Door die Duitse films leerde ik de Duitse taal. Op zaterdagavond was er altijd “Das wort zum sontag”. Toen ik puber was vond ik dat “Wort zum Sontag” zoooooooo ontzettend saai. Er leek geen einde aan te komen. Als we dat doorstaan hadden konden we er weer een week tegen. Wat er in die preek werd vertelt weet ik dan weer niet, maar het hoorde er bij.

Toevallig zag ik afgelopen zaterdag weer een meneer staan praten tegen kijkers thuis op de bank. En toen zag ik het staan “Das Wort Zum Sontag”. Het bestaat nog steeds. Ik moet toch eens gaan luisteren wat de meneer vertelt, Blijkbaar heeft hij veel kijkcijfers.

Waarom hebben wij in Nederland geen “het woord voor zondag”?

Onze koning kan zo wijs uit de hoek komen als hij ergens op de wereldbol een toespraak in het Engels houd. Volgens mij zijn die woorden van te voren samen met hem besproken,doorgenomen en gefilterd wat mag wel en wat niet gezegd worden. Dussssssssssss het is belangrijk dat er een goed woordje gesproken word.

Welterusten.

©missie M.

1 reactie op “*Das wort zum sontag

  1. Gezellig die programma’s van vroeger, gewoon omdat ze er bij hoorden. Op facebook is nu een pagina met jaren 70 dingen zoals de Mainzelmannchen, piekenbuis en zo. Mijn dochter vindt het heerlijk om naar die dingen te kijken en jaren 70/80 muziek te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.