***Ondergoed

Lieve beste Majesteit,

Ik stond in de winkel op de afdeling ondergoed/lingerie. Ik had wat onderbroekjes nodig . Zoveel keuze, maar toch was de keuze moeilijk. Jonge fleurige jonge damesbroeken en de iets-oudere damesbroeken. En best erg prijzig. Ik ben als kind opgegroeid met degelijke katoenen en daarna kwamen de tanga’s en de midi’s. En nu kan ik oa kiezen tussen een damesslip, een magic-shape-up-shortie, een damesknicker,dameshipster en damesboxer…’sportieve’ damesboxer word erbij vermeld…alsof er ook een onsportieve damesboxer te koop is. Bij sommige hipster of knicker zie ik niet goed wat de voor of achterkant is. Waar de naam “knicker” vandaan komt weet ik niet.

Ik verbaasde me over de prijs van een broekje. Prijs/kwaliteitsverhouding ligt toch wel scheef bij menige onderbroek vind ik. Als je dan 7 stuks plus reserve nodig hebt telt het flink door. In menig arm land waar een heel dorp kan leven van één geit kopen ze voor dat bedrag vast een trouwjurk plus boeket.

De onderbroek van nu zit ‘onzichtbaar onder kleding en sluit perfect aan’ en…hoef je niet te strijken. Al zou je de broek willen strijken..NIET doen. Blijft geheid aan de strijkbout plakken, dan heb je geen knickerbroek maar een plakkerbroek.

Als ik de kwaliteitsgeschiedenis van de onderbroek van ’toen’ moet omschrijven dan hoef ik niet lang na te denken. De onderbroeken van vroeger daar kon je met een gerust hart met een strijkbout overheen terwijl je met één oog naar de tv keek, de broek zag je dan steeds mooier worden. Ja, ik geef toe ze was ouderwets en veel te hoog. Niet XL maar XH. Voor als de navel warmte wil. Als die onderbroek na maanden dragen ging zakken dan rijgde je er een nieuwe elastiek door. Knoop in de elastiek en klaar. Dat model kon je door blijven dragen tot je oude dag volgens mij. Daar paste met gemak incontinentiemateriaal in. En als er gaatjes in het bloemetjesmotief kwamen, haalde je de elastiek er uit, scheurde de broek door midden en werd het een poetslap voor de fiets of het werd een schotelsplak, een vaatdoek dus.

Ik was nog niet eens puber toen ik de herkomst van de schotelsplak ontdekte. Had van tevoren nooit stil gestaan bij de schotelsplak, dacht dat die in de winkel te koop lagen…tot dat ik een vaatdoek in het afwaswater uitspoelde en uitgespoeld omhoog hield. Het was een afgeknipte broekspijp van een lange mannenonderbroek…en soms was het een onderhemd met gaatjes of een damesonderbroek zonder kruis en zonder elastiek. Ze deden heel goed dienst als vaatdoek. Het deerde me niet zo erg, want die doek was hartstikke schoon. Enfin…mijn tante had ook zulke “schotelsplakken” bleek later. Het hele dorp had zulke schotelsplakken als U het mij vraagt. Ze doorstaan met gemak de 95 graden kookwas.

Kijk dat kan je niet met een knicker of hipster…en ook niet met een sportieve boxer…hoe sportief die boxer ook is….en al helemaal niet met een string haha. Enfin, ik heb gekochte vaatdoekjes. Ik neem aan dat Uw lakei de tafel ook schoon veegt met een vaatdoekje en niet met een ‘schotelsplak’.

Majesteit, Kan U niet eens om de tafel gaan zitten om alle prijzen onder de loep te nemen, want boeren krijgen te weinig voor hun producten, en onderbroeken kosten weer wat veel.

Ps. Kunnen we met z’n allen geen motie van wantrouwen indienen tegen Mark Rutte, want het is niet de eerste keer dat hij jokt…liegt…gelogen heeft. Die man weet niet wat een gezin kost…hij weet uberhaupt niet wat ‘íets’ kost.

Nu ga ik weer eens verder, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

7 reacties op “***Ondergoed

  1. Hi MM, leuke en goeie blog weer. MR is een wolf in schaapskleren.Zo de wind ,waait waait zijn rokje(pantalon enof Jasje) Er gebeurt zoveel in ons leven, dan weer dit en dan weer dat.Dat heeft een doel, de wereld moet schoon worden en weet je wie daarvoor zorgt? dat doet de ebngel Michel hij is op het toppunt van zijn macht.Mensen moeten liefdevoller ten opzichte van elkaar worden. En de rommel die door de jaren heen is ontstaan moet opgeruimd worden, zo ontstaat er een nieuwe wereld. Vond het weer even leuk je te lezen.

  2. Hoi Missie

    Hoe herkenbaar, die onderbroek.
    Ook ik verbaas me soms over de prijs van zo,n stukje stof. Toch geven veel vrouwen zonder blikken of blozen een behoorlijk bedrag uit om het onderlijf aan te kleden.
    Ik snuffel ook graag rond in deze categorie en soms denk ik: Zal ik?
    Om vervolgens de Hema in te duiken om me daar smullend in de slipbak te goed te doen.

  3. Missie; ik val in herhaling als ik schrijf dat het weer meesterlijk overdacht is wat je hebt geschreven.
    Herkenbaar is het, ook die XH broeken, en mijn navel verlangt er af en toe nog wel eens naar om zo lekker warm weggestopt te zitten, ik ben vast niet de enige.

  4. Geweldig bedacht en geschreven Missie!
    Doe poetsdoeken hadden wij vroeger ook 🙂
    Geert W zei dat MR betoverd is en daar lijkt het verdacht veel op met al zijn draaierijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.