*-Eenkennigheid

Majesteit, prinses Beatrix,

Om mismoedig van te worden. Ik las dat het onderzoek naar de MH17-ramp nog tot en met 2016 zal lopen. Ja werkelijk die onderste steen ligt verdomde laag zo te horen. Ik vind het heel goed van Mark Rutte dat hij het eigen onderzoek wil afwachten maar wachten tot en met 2016?  Amerika wist al ná 1,5 uur waar de rookpluim was opgestegen…maar zij roepen zoveel tegenstrijdigheden…en Duitsland gebruikte oude foto’s van Russische tanks…dat klopte ook niet. Voor hen is er maar één schuldige partij. De separatisten.

Geen één woord over Guy Verhofstadt van de EU die begin dit jaar het volk in Kiev opriep om te vechten voor de EU. Geen één woord over het grote verzuim om Nederland/de KLM te waarschuwen voor het gevaar. Want de VS én de NAVO vlogen zelf al maanden niet meer over die route vanwege het duidelijke gevaar dat er op alle hoogten oorlogshandelingen zouden plaats vinden. Zij hadden maar een paar landen gewaarschuwd. KLM-directeur Camiel Eurlings was verbaasd dat sommige landen die route niet meer vlogen vanwege het gevaar. Hij zei dat de route veilig was verklaard. Hoe kan dat nou? Wie verklaarde deze route voor veilig  terwijl luitenant-kolonel Jay Janzen het volgende zegt:

“Het was algemeen bekend dat een dozijn Oekraïense militaire vliegtuigen neergeschoten was in Oost-Oekraïne. Dus het gevaar was duidelijk”, aldus luitenant-kolonel Jay Janzen van de NAVO.

Als er wat gemopper van het volk te horen valt zegt onze regering weer iets “positiefs” over het onderzoek of over het gevaar op de rampplek zodat het onderzoek niet verder kan plaats vinden….en de schuld ligt natuurlijk bij de separatisten terwijl het Oekraïens leger het staakt-het-vuren niet in acht hield.

Allemaal zoethoudertjes want ze zeggen niets nieuws, alleen in een andere volgorde. Gisteravond op Brandpunt wat toelichting hier en toelichting daar.

Wilt U mijn mening horen? Het is toch steeds weer die eenkennigheid. Het moet lijken alsof ze onpartijdig zijn en alle kanten bekijken maar het is grote bull-shit.

Als een aannemer/architect,sloper of what-ever tegen mij zegt “kijk je uit want ik ga vanmiddag die oude leegstaande flat opblazen” dan weet ik dat  ik uit die buurt moet blijven. Als ik dan voor ‘de oudjes uit het bejaardenhuis’ een dagtochtje met de bus organiseer… juist op die plek waar de flat word opgeblazen, dan kan ik achteraf wel roepen “wie heeft die flat opgeblazen, want diegene is schuld”….maar in dit geval is diegene die  wetende van het gevaar, die plaats opzoekt en mensen in gevaar brengt de grote “genieppetige” schuldige.

Dan moet me nog wat van het hart. In onze krant stond:”Nederland kon zo naar de rampplek”. Ze konden afspraken maken met de separatisten volgens de minister van Buitenlandse zaken Pavlo Klimkin,Hij zei: “Wij konden de Volksrepubliek Donetsk niet erkennen, maar toegang zeker stellen was geen politieke zaak: het was een morele verplichting”.

Volgens het ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag wilde de Oekraïense regering liever niet dat er direct contact was met de separatisten.Het had de voorkeur van Kiev dat de gesprekken met de rebellen via de OVSE zouden lopen.

Van begin af aan was het kabinetsbesluit om niet in onderhandeling te treden met de separatisten.Toch raar want Malysia had wel contact met de separatisten en alles werd netjes geregeld en afgehandeld, bv met de zwarte dozen enz. Malysia was wel lang en breed voor onderzoek op de rampplek terwijl Nederland nog moest onderhandelen wie er ging. En als journalisten nu nog mensenresten vinden op de rampplek…en dat de bewoners klagen over stank terwijl het vriest, hoe kan het dan zijn dat de Nederlandse onderzoekers niets meer vinden of gevonden hebben en gaan ze alleen voor twee koffers op en neer? Wachten tot en met 2016? Ik moet er niet aan denken.

Doei!

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.