**Het Staatsbanket

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik lees geregeld over “het staatsbanket”. Dat klinkt lekker knapperig met een krokant laagje en zachte zoete vulling, het klinkt naar gevulde amandelletter met rozijntjes…en stukjes hazelnoot…en rice-crispy…met muesli zonder onnatuurlijke toevoegingen.

Het klinkt ook naar deftige kleren, serveersters, witte damasten tafellakens, naar gevouwen servetten en veel teveel bestek, glimmend crystal, wit porselein met een gouden randje. Dat gedeelte klinkt wat kakkig.

Het woord staatsbanket ruikt naar de winkel van de warme bakker. …s’morgens vroeg als hij klaar is met bakken. En het hele dorp naar warm brood ruikt. ……Ik kan het bijna ruiken. Zal ik de koffie al inschenken?

Als U ooit eens een introduc√© bij het Staatsbanket nodig hebt …U weet me te vinden.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.